Страница 1 от 3

Въпрос за скара за барбекю

Публикувано: пон фев 11, 2013 11:42 am
от dadko
Докато заварявах "валандъра" се замислих от профила, от който направих дръжките да направя една скара за барбекю. Разполагам с петнайсетина метра профил, на пръчки от около 80 см.
Профила, обаче е малко странен.
Как мислите, кой вариант е най- удачен? Вариант 2 и 3 на практика се свеждат до един-просто като се обърне скарата...

Re: Въпрос за скара за барбекю

Публикувано: пон фев 11, 2013 12:07 pm
от petkov_75
Вариант 2.Така ще задържа мазнина и няма да изсъхват мръвките, пък, ако не ти харесва, винаги може да я завъртиш обратно! :-D :partyman:

Re: Въпрос за скара за барбекю

Публикувано: пон фев 11, 2013 12:17 pm
от VLADO66
Вариант 1-чисти се лесно

Re: Въпрос за скара за барбекю

Публикувано: пон фев 11, 2013 12:38 pm
от stiv1961
Вариант 2, както казва petkov_75 мръвките ще стават по- сочни. Чистенето на каквато и да е скара е едно и също- с телената четка :)

Re: Въпрос за скара за барбекю

Публикувано: пон фев 11, 2013 12:49 pm
от crez
Аз също съм за вариант 2. Шарката на мръвките ще е класическа, stiv1961 и petkov_75 за сочността са прави, а и при малък наклон на скарата излишната мазнина ще изтича по улея.

Re: Въпрос за скара за барбекю

Публикувано: пон фев 11, 2013 1:26 pm
от tysonlkr
Аз съм за вариант 3 който е на първата снимка. При него по лесно ще се стича мазнината. Всеки си има различни вкусове :)
Вариант 1 не е удачен и го изключваме от сметките.
Най-доброто решение е решетката да има възможност да я обръщаш, тогава ще си прецениш сам как ти по харесва :wink:

Re: Въпрос за скара за барбекю

Публикувано: пон фев 11, 2013 2:01 pm
от iivanov
Вариант 3 за отичане на мазнината.А иначе яко чукане му е майката.Тъй де,на пържолите... :-D

Re: Въпрос за скара за барбекю

Публикувано: пон фев 11, 2013 2:05 pm
от crez
Колеги,tysonlkr и iivanov, не съм съгласен с вас, целта е не цялата мазнина да пада върху жаравата, а втория вариант прави точно това, отвежда част от мазнината.

Re: Въпрос за скара за барбекю

Публикувано: пон фев 11, 2013 2:30 pm
от iivanov
Обичам градивните дискусии... :) При начукването на пържолите се намалява изтичането на сокове и мазнина.Така не попада мазнина в/у жарта,а мръвката остава сочна.При вариант 2 ще имаме пържене.

Re: Въпрос за скара за барбекю

Публикувано: пон фев 11, 2013 2:58 pm
от ebahti
Вариянт 23 :wink: