Страница 1 от 1

Укрепване на опора за врата

Публикувано: нед авг 29, 2021 8:58 pm
от BeTaTesTeR
Здравейте,

Искам да си направя нова врата на двора пред гаража, че старата едно вече ръждяса много, а и хич не ми харесва, нефелна е, събрана е както дойде от каквото е имало. Като се загледах обаче имам и по-голям проблем. Както се вижда на снимките лявата тръба си е идеално права и лявото крило седи точно хоризонтално, обаче дясната е потънала и се е наклонила настрани и съответно крилото на нея се разминава с другото и седи накриво. Сега ако просто заваря нови панти и сложа нова врата и тя ще застане по същия начин.
Дайте акъл какво да направя за да докарам права опора за дясното крило. Някакъв профил ли да заварявам за тръбата с някакво отстояние за да дойде прав и какъв точно, някакви големи винкели ли, бетона ли да дупча с анкери до тръбата и с тях да хвана нов профил ама то пък бетона като е пропаднал пак ще дойде криво каквото и да хвана за него. Нова дупка ли да копая и да бетонирам, въпреки, че не виждам и къде. Работата се усложнява и от това, че върху тея тръби е сложена и цяла конструкция за навес и не мога просто да ги махна без да съборя всичко.
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
6.jpg
Прикачен файл:
3.jpg
Прикачен файл:
2.jpg
Прикачен файл:
4.jpg

Re: Укрепване на опора за врата

Публикувано: пон авг 30, 2021 4:43 am
от preslav
Ако конструкцията е улегнала, можеш да ползваш съществуващите тръби за захващане на нови вертикални колони.

Re: Укрепване на опора за врата

Публикувано: пон авг 30, 2021 4:45 am
от preslav
Ако конструкцията е улегнала, можеш да ползваш съществуващите тръби за захващане на нови вертикални (отвесирани) колони.