Страница 1 от 2

барбекю

Публикувано: пет яну 09, 2009 11:53 pm
от stoycho.dadao
Здравейте.Искам да си направя барбекю,но не като тези където пържолите се пекат върху решетка а като тези американските в които се слага голяма мръвка затваря се с капак и така се пече от пушека.
Виждал съм направени от срязани варели но не зная как.
Някакви идеи :?:

Публикувано: съб яну 10, 2009 5:32 pm
от tuninghuman
моят съвет е следният --- отиваш из големите магазини и си купуваш едно
хубавo барбекю - aз обиколих Бриколажи, практикери и накрая в метро изскочи на промоциа за 107 лв това ....



ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение



със капак, с поставки от двете страни ... пей сърце ... снабдяваш се с дървени въглища, месо и много бири и си ти ...
Аз го имам от април 2008 - не е мръднало ... досега поне 15 пъти сум го палил яко ... като стане жарта мяташ месото , затваряш капака и както казах ... повече бири ... :)))))))))

Публикувано: нед яну 11, 2009 8:35 pm
от stoycho.dadao
мерси за идеята но искам да си направя голямо барбекю.искам като ми дойдат гладните приятели на гости да не стоя да пека мръвки 3 часа.
други идеи :?:

Публикувано: вт яну 13, 2009 1:09 pm
от tuninghuman
3 часа ... хммм ... не мисля .. аз като се събирам с приятели сме по 10-12-15+ човека - погледни че скарата хич не е малка - можеш да печеш по солидно количество месо едновременно. Може на снимките да ти изглежда малко, но въобще не е. Но ти си знаеш.

Публикувано: вт яну 13, 2009 1:32 pm
от Чаро
Резни варел, сложи панти и комин, направи решетка и отвори за въздух отдолу или отстрани. И реди мръвки, да видиш как се обслужва голяма скара...



Офф.. Тунингмен, стискай лимончето като свалиш от огъня и поохладиш пръжките. Така не се разрушава вит.С от сока и не огладняваш пак рано-рано (това важи за особено за рибата)

:)

Публикувано: вт яну 13, 2009 4:21 pm
от Justy
В галерията към сайта съм дал една Беседка с барбекю - правена от един приятел. Барбекюто е с две зони - открита, и такава с врата. Става и хляб и агне да печеш :wink:

Публикувано: вт яну 13, 2009 7:40 pm
от tuninghuman
cacho ... да прав си ... след като се дръпнат от жарта и ги слагам в не6о с похлупак и тогава им играя с лимон4ето. Това на снимката е единичен и изолиран инцидент :))))

Публикувано: съб мар 21, 2009 8:50 pm
от ivojeliazkov
колега ако не си решил още ще ти дам една идея изпитана голяма и за без кинти гаранция че работи само драсни един лс или на скайп ivojeliazkov че може да не видя тук

Публикувано: нед мар 22, 2009 7:30 pm
от ivojeliazkov
сетих се за каква идея ставаше дума значи вземаш от някои пункт за метали един поне 80 литров бойлер само балона ти трябва разрязваш го над фланеца по цялата дължина така че това което махнеш в последствие ще ти служи като капак след като му прикапиш по една панта де правиш една скара с големина такава че да се побере в самият балон на разтояние малко под разреза на около 5-6 см на долната част на балона правиш 4 крака и от долната му част го разпробиваш с малко свредло така че да може да влиза от там въздух разбира се отворите трябва да са по цялата дължина ти ще прецениш трябва да има както от долу така и от страни че да влиза свеж въздух да поддържа жарта на самият фланец поставяш един кумин с 90 градусова кривка да отвежда пушека на високо и така вече имаш един балон който е срязан на 1/3 за капак 4 крака една скара и капак с 2 панти работи безотказно и нали се сещаш колко паржолки се събират в един балон като му се сложи на капака една дървена дръжка да не пари става страхотно барбекю от един стар ненужен бойлер ако имаш въпроси дай пак на лична че не се сещам и може да не видя в темата

Публикувано: нед мар 22, 2009 11:38 pm
от kolaborator
ivojeliazkov написа:
сетих се за каква идея ставаше дума значи вземаш от някои пункт за метали един поне 80 литров бойлер само балона ти трябва разрязваш го над фланеца по цялата дължина така че това което махнеш в последствие ще ти служи като капак след като му прикапиш по една панта де правиш една скара с големина такава че да се побере в самият балон на разтояние малко под разреза на около 5-6 см на долната част на балона правиш 4 крака и от долната му част го разпробиваш с малко свредло така че да може да влиза от там въздух разбира се отворите трябва да са по цялата дължина ти ще прецениш трябва да има както от долу така и от страни че да влиза свеж въздух да поддържа жарта на самият фланец поставяш един кумин с 90 градусова кривка да отвежда пушека на високо и така вече имаш един балон който е срязан на 1/3 за капак 4 крака една скара и капак с 2 панти работи безотказно и нали се сещаш колко паржолки се събират в един балон като му се сложи на капака една дървена дръжка да не пари става страхотно барбекю от един стар ненужен бойлер ако имаш въпроси дай пак на лична че не се сещам и може да не видя в темата

Тези отвори по цялата дължина не предизвикват ли бързо изгаряне на въглените?