Страница 1 от 2
BBQ - Трансформер
Публикувано: пет ное 15, 2013 8:17 pm
от Bate_Pavka
Здравейте!
Съвсем наскоро разбрах, че между барбекюто и скарата разликата е огромна ! Това ме провокира да създам устройството по - долу и последвалият тунинг
Първоначално замисълът беше този :
В последствие нещата се развиха и се получи това :
Ще направя малко пояснение : Беше оформена секцията за опушване и добавен капак със скара което превърна съоръжението в истинско BBQ
Когато се приготвя шишлик махнатият капак на опушвачката я превръща в обикновен мангал

Re: BBQ - Трансформер
Публикувано: пет ное 15, 2013 8:48 pm
от stiv1961
Стига бе

, направо ме разби

, перфектно съчетание

Re: BBQ - Трансформер
Публикувано: пет ное 15, 2013 8:57 pm
от VLADO66
Половин варел.малко шина и панти-много идейно

Re: BBQ - Трансформер
Публикувано: пет ное 15, 2013 9:16 pm
от iivanov
Брей, какъв старт!

Право у сърцето на съфорумците...

Re: BBQ - Трансформер
Публикувано: пет ное 15, 2013 9:51 pm
от kuuuuuul
Евала,супер е

Re: BBQ - Трансформер
Публикувано: пет ное 15, 2013 10:13 pm
от bulhomes2
Супер е.

Не се бях замислял, че наистина нашите са скари, а барбекюто е с капак.
Bate_Pavka написа:Съвсем наскоро разбрах, че между барбекюто и скарата разликата е огромна ! ...
Я кажи каква е разликата!
Re: BBQ - Трансформер
Публикувано: пет ное 15, 2013 11:40 pm
от Bate_Pavka
Разликата е точно в капака. Той дава възможност да се извършва така нареченото топло опушване, за по - дълго време също да се готви и по индиректен метод , демек мръвката да не е точно над въглените.
Re: BBQ - Трансформер
Публикувано: съб ное 16, 2013 12:04 am
от Тани
stiv1961 написа:Стига бе
, направо ме разби
, перфектно съчетание 
Браво! Точно адаша да ти даде такъв коментар си е голям комплимент
Поздравявам те за добрата идея и изпълнението ѝ на практика и ти благодаря, че съвсем в стила на форума я подели с останалите! Продължавай в същия дух!
Re: BBQ - Трансформер
Публикувано: съб ное 16, 2013 8:23 am
от bulhomes2
А как точно се работи с капак? В смисъл - на скарата постоянно поглеждам мръвките дали са се изпекли отдолу за да ги обърна. Имам капак на една скара у нас, но досега не съм го ползвал, защото мислех, че повече ще ми пречи за следенето. И което е сигурен признак, че тия дни ще я паля да пробвам...
Та - палиш, разгаряш яко, слагаш мръвките, затваряш, след ? минути ги наглеждаш? А тая жар не гасне ли? На тая моята скара, ако не им подухвам от време на време с един вентилатор - и без капак гасне.
Re: BBQ - Трансформер
Публикувано: съб ное 16, 2013 8:51 am
от Bate_Pavka
Ами принципа е като при печката , трябва да има отвор за достъп на кислород и отвор за отвеждане на дима , температурата под капака трябва да е около 150 гр. а температурата на месцето 60 тогава е най сочно.