Страница 37 от 48

Re: Всичко за заточването

Публикувано: пет фев 12, 2016 2:59 pm
от Bradley
Кухненски викторинокс и камък кинг с едрина 4000 - 3 микрона

https://www.youtube.com/watch?v=hH0T0g8 ... StefanWolf

Re: Всичко за заточването

Публикувано: вт фев 16, 2016 1:11 pm
от Bradley
Почистване на мухъл от камък за заточване с белина

https://www.youtube.com/watch?v=jd_SLfP ... StefanWolf

Re: Всичко за заточването

Публикувано: вт фев 16, 2016 8:32 pm
от Bradley
два арканзаски камъка

https://www.youtube.com/watch?v=pR1jGKU ... StefanWolf

Re: Всичко за заточването

Публикувано: ср фев 17, 2016 9:40 pm
от Bradley
сравнение м/у арканзаски камък и нортън индиа


https://www.youtube.com/watch?v=-wOTru4 ... StefanWolf

Re: Всичко за заточването

Публикувано: чет фев 18, 2016 1:30 pm
от Bradley
След няколко месеца ползване започваме да се разбираме с мисарка 500 камъка.
Яде като фафла меките стомани на масовите кухненски ножове, НО трябва малко повече натиск - под 1000 грама спокойно може да си точите близо 8-10 минути, около 1000-1200 грама са златната среда за масовите неръждавейки, а за качествените немски и швейцарски кухненски ножове Х55CrMoV15 тип стомана хронометърът заковава около 5 минути на нож "от до" или за да слезете под 3 минутния маркер увеличавате натиска до около килограм и половина...

https://www.youtube.com/watch?v=kJ4HRmp ... StefanWolf

Re: Всичко за заточването

Публикувано: съб фев 20, 2016 10:13 am
от Bradley
кратко клипче с японски водни камъни

https://www.youtube.com/watch?v=F84l-Cs ... StefanWolf

Re: Всичко за заточването

Публикувано: нед фев 28, 2016 3:18 pm
от Bradley
https://www.youtube.com/watch?v=4XpJ3Gs ... StefanWolf

руско камъче и кован кухненски нож

Re: Всичко за заточването

Публикувано: нед мар 06, 2016 11:32 am
от Bradley
https://www.youtube.com/watch?v=Jk1zhaR ... StefanWolf

камък за заточване Norton India и китайски сатър за зеленчуци

Re: Всичко за заточването

Публикувано: пон мар 21, 2016 7:48 pm
от cvetankirilov
Въпросче към знаещите. Направих си дъска с дънков плат на нея и го натрих с шлайф паста. наточих два ножа, като преди дънковия плат трих на разни камъни, не знам точните едрини, но предполагам стигнах до към камък с едрина 1000. ножовете са наистина бръснещо остри, но дънковия плат е доста "затлачен", така ли става или аз бъркам нещо :? и още нещо- шлайф пастата е от тези на калъпите, зелена на цвят, не знам точно каква е, и ако може да ми кажете, каква трябва да бъде на пипане, щото тази ми се струва доста твърда и трудно се натрива

Re: Всичко за заточването

Публикувано: пон мар 21, 2016 9:55 pm
от Bradley
По принцип тзи калъпи са за нанасяне на въртящо се на няколко хиляди оборота кече, така че не им е проблем да са твърди, може да я разреждаш натрошена с wd40 фино машино масло, зехтин, минерално масло - каквото се сетиш и после да я нанасяш

като се затлаши минаваш с гърба на ножа да остържеш събралата се паста комбинирана с метални отлагания и търкаш пак

--------------

едно клипче от мен с два японски камъка

https://www.youtube.com/watch?v=NZSLuCA ... StefanWolf