Страница 1 от 1

Рязане на шпертплат и фазер

Публикувано: нед яну 22, 2006 7:22 pm
от masteradmin
Ако искате да получите гладки ръбове при рязане на шпертплат или фазер с трион, е необходимо предварително да намокрите с вода частта от листа, по която ще преминава срезът.

рязане

Публикувано: нед яну 22, 2006 7:35 pm
от Стефан
И още нещо - използвайте трион с възможно по-ситни зъби. И рязането да става не перпендикулярно на листа, а колкото е възможно под по-голям ъгъл.

Публикувано: нед яну 22, 2006 10:00 pm
от masteradmin
Ако имате прободен трион "зеге" да знете, че за него продават ножчета с вътрешен чапраз (идеално гладки са отстрани, зибите са завъртени на вътре) мисля, че ги водят за ПДЧ

Re: Рязане на шпертплат и фазер

Публикувано: пон дек 05, 2022 9:46 pm
от хендмейдър
Ето още един вариант. Очертавате с молив. Режете няколко милиметра от външната страна на молива. После минавате с шкурка. Става с шкурка на трупче. Става и с шкурка на цилиндър въртяна от електромотор.

Re: Рязане на шпертплат и фазер

Публикувано: пон дек 05, 2022 10:13 pm
от brum
Аз лепя хартиено тиксо и после режа направо с циркуляра. Срезовете са гладки после.

Re: Рязане на шпертплат и фазер

Публикувано: пон дек 05, 2022 11:10 pm
от chapara
Уау, получих просветление :?

Re: Рязане на шпертплат и фазер

Публикувано: пон дек 05, 2022 11:57 pm
от Lisko
пон дек 05, 2022 11:10 pmchapara написа:
Уау, получих просветление :?
Що?

Re: Рязане на шпертплат и фазер

Публикувано: вт дек 06, 2022 12:45 pm
от chapara
пон дек 05, 2022 11:57 pmLisko написа:
пон дек 05, 2022 11:10 pmchapara написа:
Уау, получих просветление :?
Що?
От някои постове :-D

Re: Рязане на шпертплат и фазер

Публикувано: вт дек 06, 2022 10:02 pm
от хендмейдър
вт дек 06, 2022 12:45 pmchapara написа:
пон дек 05, 2022 11:57 pmLisko написа:
пон дек 05, 2022 11:10 pmchapara написа:
Уау, получих просветление :?
Що?
От някои постове :-D
На темата може да попаднат съвсем начинаещи и да им е от полза.

Re: Рязане на шпертплат и фазер

Публикувано: вт дек 06, 2022 11:23 pm
от chapara
👍