Страница 1 от 2
домашна ракийка
Публикувано: чет авг 26, 2010 9:43 am
от milanovs
Привет любители на домашната ракийка.Направил сам си 1 казанче от две перални.От 1 печене искарвам по 5-6 кг ракийка.Но покеже тази година сливите са малко в моито село,та съм събрал само за 1 казанче.Искам да попитам някои знаели,как беше съотношението: ечемик-захар-вода.За да си направа ечемичена водчица.И мая се слага това га знам.Благодаря ви и на здраве.

Публикувано: чет авг 26, 2010 10:06 am
от hygro
Публикувано: чет авг 26, 2010 12:12 pm
от piron45
Направи си картофена ракия, става супер и никой не може да разбере от какво е направена.тази година картофи поне има в изобилие.
Публикувано: чет авг 26, 2010 7:57 pm
от milanovs
piron45 написа:Направи си картофена ракия, става супер и никой не може да разбере от какво е направена.тази година картофи поне има в изобилие.
Да бе да има картофи ако си от Самоков.Ела при мен Драгоманския краи,от половин декар няма и 2 чувала.Е кажи поне как се прави ракия от картофи

Публикувано: чет авг 26, 2010 8:02 pm
от milanovs
Между другото мисла да направа ракийка от от захарно цвекло "кишировица".Макар че не знам и тя как се прави

.Май трябва да свара цвеклото

Публикувано: пет авг 27, 2010 12:30 am
от kolaborator
Най - лесно и евтино е , да си приготвиш Самагон!

Публикувано: нед авг 29, 2010 12:32 am
от ordeto
Колега сподели моля те как се прави
Публикувано: пон авг 30, 2010 8:51 am
от milanovs
kolaborator написа:Най - лесно и евтино е , да си приготвиш Самагон! 

E кажи де колега,как се прави тази САМАГОНЛИЙКА

Кажи докато е топло,да може да прекипи джибрито.Че после чак другото лято

Публикувано: пон авг 30, 2010 11:01 am
от crez
Настъргваш 8 кг.захарно цвекло на едро стъргало и го сваряваш докато е още топло добавяш 5-6 кг. захар разтворена в 10л. 25 градусова вода и 500 гр. мая размита в малко топла вода. Всичко това престоява на топло място 3-4 дни, когато цвеклото падне на дъното и се образува тънка корица отгоре се вари ДВА ПЪТИ. Това е класическата рецепта на самогон от захарно цвекло, има още други, но резултата е почти същия. Много спорно пиене е това, днес пиеш и си ходиш още 3 дни пиян

Наздраве и пиши какъв е резултата като го свариш. Истинския самагон се прави само от захар.
Публикувано: вт авг 31, 2010 7:33 pm
от milanovs

Бе нешто да не си убъркал с маята.500 гр си е половин кило,да нее 50 гр.Вижда ми се множко.До колко знам тя се слага да прекипи джибрито.
