Страница 43 от 48

Re: Всичко за заточването

Публикувано: пет ное 17, 2017 5:19 pm
от nautilus33
Bradley написа:
https://www.youtube.com/watch?v=Y2RM2Ii ... StefanWolf

отличните камъни на Tyrolit - едрина 400 и 1200 в комбинация със словашкия пясъчник
В клипа на 7 сек е показан един лист, каталог ли е не знам, но има един заоблен, цилиндричен камък. От къде мога да поръчам такъв?

Re: Всичко за заточването

Публикувано: пет ное 17, 2017 7:09 pm
от Bradley
не съм виждал на тази марка "профилни" камъни в бг

за длета използвам - http://kobalt-online.com/belgija-za-zat ... d-9sm.html

Re: Всичко за заточването

Публикувано: пет ное 17, 2017 7:25 pm
от nautilus33
С каква едрина е тази, понеже не виждам да пише? Иначе такъв камък не ми трябва за длето, а за нож за дълбаене на лъжици, или както там му е името :)

Re: Всичко за заточването

Публикувано: пет ное 17, 2017 8:34 pm
от Bradley
Около 600

би трябвало да свърши работа за нож за лъжици,

Re: Всичко за заточването

Публикувано: пет ное 17, 2017 8:45 pm
от nautilus33
Благодаря. Ще свърши, но имах предвид, че този цилиндричният камък е за ножа да лъжици :) Понеже самият нож е с извито острие.

Re: Всичко за заточването

Публикувано: съб ное 18, 2017 10:25 pm
от miroki
Може да вземеш точило на Лански, то е с 2 или 4 цилиндрични камъка по около 7-8 мм. диаметър.Вероятно ще свършат работа, стига да са в бюджета.

Re: Всичко за заточването

Публикувано: съб яну 20, 2018 12:38 pm
от Bradley
https://www.youtube.com/watch?v=PcSmkMq ... e=youtu.be

Подравняване на камъни за заточване с марка Нортън, тип Кристолон, абразив силициев карбид, едрини груба, средна, фина.
Подравняването е в/у стъкло с абразивно зърно и вода.

Re: Всичко за заточването

Публикувано: съб яну 20, 2018 1:25 pm
от bimbaeco
Благодаря за видеото. Тъкмо ми изпаднаха два камъка Нортън и се чудех какво да ги правя :)
:drinkers:

Re: Всичко за заточването

Публикувано: нед яну 21, 2018 8:30 pm
от Bradley
https://www.youtube.com/watch?v=R98EqfC0cWI

лесно и бързо затоване на серетиран (назъбен) нож с шкурка, бамбуково шишче и камък (разбира се може да бъде заместен от шкурка на твърда равна повърхност)

Re: Всичко за заточването

Публикувано: съб яну 27, 2018 2:36 pm
от marian1
Брадли давай предложение за кухненски нож, основен, и какъв камък да взема за да си го точа. Вече ще трябва да се уча да готвя.... :?