Страница 17 от 102
Re: Вино
Публикувано: пон окт 17, 2011 8:13 pm
от ebahti
Захаромера не ми фаща захарността
До 25 е а пада малко по надолу,предполагам е към 26.....на 100кг. грозде сложих 5кг. захар и 15 кг. вода и чак тогава се сетих да меря....а бидоньо е плън до горе-нема место за още вода..............дали да не си го оставя така а??? Още повече че досега никога не съм мерил и съм карал на око
Re: Вино
Публикувано: вт окт 18, 2011 6:56 am
от MMIel
Много захарност бре
. Не пишеш дали става въпрос за бяло или червено, но при всички случаи отлей и докарай захарността до към 23. Иначе има 2 варианта: да не тръгне ферментация и да започва да вкисва(като компот) или да не може да преври напълно особено ако разчиташ на диви дрожди. При втория случай тихата ферментация е много дълга и въпреки това има остатъчна захарност и виното става полусухо(сладни). Успех.
Re: Вино
Публикувано: вт окт 18, 2011 7:30 am
от stiv1961
Ако бидоньо е пълен до горе ще търсиш виното по земята като почне ферментацията.Разпределяй в два бидона и докарай захарността до 24 макс.
Re: Вино
Публикувано: вт окт 18, 2011 8:21 am
от vladilen
какво се прави ако 17ти ден захарноста не пада и не може да завърши ферментацията - сега захарноста е около 5-7% (алкохола е около 8-9 градуса)
началната захарност беше около 25-26 и не съм разраждал
другия бидон който го заложих ден по късно преди седмица беше на 0 и годен за консумация!
не съм слагал дрожди и в двата
ако се внесат дрожди сега ще се оправи ли положението? дайте съвет моля!
Re: Вино
Публикувано: вт окт 18, 2011 8:23 am
от LazarGanev
Ако го оставиш повече от 23-24 ще имаш остатъчна захарност - няма да може да преври докрая, защото получения алкохол тушира по-нататъчната ферментация - се явява консервант
Колкото и дрожди да вкараш, алкохола ги убива
Re: Вино
Публикувано: вт окт 18, 2011 11:41 am
от ebahti
Ясно,шъ отливам....а гроздето е некакво бяло-докараха ми го от видинско,ама се оказа че половин чувал е червено-та чак черно.............така че ще пия розе
Re: Вино
Публикувано: вт окт 18, 2011 2:38 pm
от ebahti
Мамка му,добре че взех 2ри захаромер за сверка...той показа 22-така че нема да пипам нищо....
Re: Вино
Публикувано: вт окт 18, 2011 9:05 pm
от vladilen
LazarGanev написа:Ако го оставиш повече от 23-24 ще имаш остатъчна захарност - няма да може да преври докрая, защото получения алкохол тушира по-нататъчната ферментация - се явява консервант
Колкото и дрожди да вкараш, алкохола ги убива
а някое от тези?
http://www.shop.bulgariandrinks.com/mag ... mentatsiya
за това
http://www.shop.bulgariandrinks.com/mag ... activateur
пише
"Насоки за приложение
Стартиране и протичане на алкохолната ферментация при бели вина
Предпазване от спиране на ферментацията
Завършване на алкохолната ферментация при ниски температури
Завършване на алкохолната ферментация при по-високи температури, характерни за ферментация на червени вина"
звучи като да да свърши работа?
ако някой има опит да сподели... че не ми се пие сладко вино
откривам дрожди за трудна ферментация
http://www.shop.bulgariandrinks.com/mag ... mentatsiya
които се комбинират с горинте
моля споделете ако някой има опит!
Re: Вино
Публикувано: вт окт 25, 2011 7:26 pm
от MMIel
Май никой няма опит. Ти ще си първия
. Ако си пробвал сподели резултата. Може да помогне на някой.
И да се похваля. Далеч е от готово вино, но става прекрасно за моя вкус. Леко таниново с прекрасен аромат.
...със сиренце .Пушеното свърши.
Re: Вино
Публикувано: вт окт 25, 2011 7:44 pm
от stiv1961
Още е мътно.....като моето
Но за разлика от твоето, моето още сладни-късно заложих мат,риала мамка му