Страница 1 от 2

Една питанка?????

Публикувано: ср юни 03, 2009 9:28 pm
от borko-67
Здравейте кулинари!
Миналата година,не помня къде пих сок от бъз домашно производство.
Някой може ли да даде рецептата на този елексир.Предварително благодаря.
Търсих из форума,ама не намерих нищо по темата.

Публикувано: ср юни 03, 2009 9:55 pm
от n_a
Вероятно имаш предвид сироп? От цвета на дървовидния бъз? С лек аромат, нещо като спомен за роза..?
Обаче нямам спомен цветът ли се ръсеше със захар и да престои илио се киснеше с вода от която после се прави сиропа... старооост. Я питай Гугъл за Сироп от Бъз.
Със сигурност е 30 цвята и две кила захар. Слага се и лимонтузо, сигурно едно палкетче. Но технологията не помня :| .

Публикувано: ср юни 03, 2009 9:56 pm
от sspoko
25-35 цвята бъз /свирчина както и казват някъде/ се накисват в 2 - 3 литра вода и се настъргват 2 - 3 лимона с корите кисне един два дни като се разбърква от време на време после се прицежда и за всеки литър вода се добавя по 1кг захар след като се разтопи се бутилира.
Може и както писа n_a лимоните да се заменят с лимонтузу като то се добавя със захарта 1 пакетче на литър /това са условни мярки наи добре пробваи на вкус/.

Публикувано: ср юни 03, 2009 10:07 pm
от borko-67
Много благодаря!
Утре отивам да си набера малко бъз и да пробвам.

Публикувано: чет юни 11, 2009 6:34 pm
от borko-67
А колко дози примерно са необходими за една зима?

Публикувано: чет юни 11, 2009 8:17 pm
от sspoko
Това е за прясна употреба за зимата трябва да помислиш вариант за консервация защото иначе се самогазира и бомбира.

Публикувано: чет юни 11, 2009 8:30 pm
от borko-67
Е ще го стелиризирам,то е ясно.Или ще го варя или ще го наливам топъл в бутилки.После запечатвам и......в мазето.

Публикувано: чет юни 11, 2009 9:39 pm
от yakinceto
20-30 цвята бъз ,20 литра вода ,1кило захар ,1 лимон и в хладилника .
Стига с това в мазето и други.Като си набереш бъз достатъчно ще има да пиеш да пиеш.Че и ракийца :-D

Публикувано: пет юни 12, 2009 8:15 pm
от borko-67
Че аз повече за ракийца го искам този сироп. :prost:

Публикувано: пет юни 12, 2009 9:21 pm
от sspoko
Колегата е прав сигурно няма да е проблем зимата да си го правиш със сушен цвят.