Страница 1 от 1

Туршия от пържени пиперки...

Публикувано: чет юли 30, 2009 7:15 pm
от Quartz
Продукти:

10кг. червени пиперки
1л. олио
700мл. оцет
150г. сол
150г. захар
4-5 дафинови листа
7 глави чесън

Приготвяне:

Пиперките се почистват от дръжките и семето. Оцетът, солта и захарта се смесват и леко се затоплят, за да може да се разтворят. Добавят се дафиновите листа и пипера... В загрялото олио се пускат по няколко пиперки и се държат, докато не променят цвета си и омекнат... Изваждат се и веднага се поставят в сместа от оцета за около 5-6 минути... Нареждат се в буркани и се заливат с изтиналата и прецедена смес... Затварят се с капачки!

Публикувано: чет авг 20, 2009 1:26 pm
от diaflin
Изглежда добре, но не трабва ли да се стерилизира в последствие или да се бодне едно аспиринче на дъното на буркана ? :?

Публикувано: пет авг 21, 2009 10:32 pm
от pam4i
Навремето правехме такива пиперки, но отгоре се слага много олио, за да не поемат въздух.
Сега не смея да рисковам. То олиото олио ли е??? Или оцета -оцет, а труда е много.

на мен тая най ми харесва

Публикувано: съб авг 22, 2009 6:38 pm
от илко илиев
ЦАРСКА ТУРШИЯ
5кг.камби (нарязани);2кг.моркови;2кг.карфиол на парчета;2л.оцет;1,5л.вода
300гр.сол;550гр.захар;200мл.олио;6гр.чер пипер;5-6.дафинови листа;1.връзка
Целина;7-8.зърна бахар.Смесват се зеленчуците и се посоляват със солта и захарта, и се оставят да престоят 3-4.часа.След това се нареждат в буркани като помежду се слага целина.Сокът се смесва с оцета,водата,олиото,чер пипер,д.лист,бахара,и се възварява.След като изстине се заливат бурканите и се затварят.Не се стерилизира?

Публикувано: пон авг 24, 2009 10:34 am
от siskory
илиев ей тва се казва туршия мн ми върви и ние така я правим ама става трепач ние правим уж по мн а се не стига който не я е пробвал мн е сгрешил страшна е :-D