Страница 1 от 1

МАНДЖА с тиквички, ориз, пиУе и мед

Публикувано: вт авг 25, 2009 5:33 pm
от rockwall
оня ден бях в един р-т и ядох едно нещо наречено "Естрагон"

К2 - пловдив

днес реших да го направя с малко изменения (или просто с ползване на изостанали тиквички)


МАНДЖА с тиквички, ориз, пиУе и мед

СЪСТАВКИ И ДЕЙСТВИЯ

ориз - днес за пръв път опитах да го направя на пара - получи се
(тенджера с размера на телената ви цедка - вода на дъното, цедката отгоре над водата, ориза вътре - водата ври, ориза се душИ )

(в Китай продават такива уреди - колкото фритюрници са и са точно с тва устройство)

Количеството ориз зависи от вас

пилешко - по принцип ползвам филенцата от бяло месо, ама днес имаше само пържоли от бут така че с тях действах - нарязвам ги на тънки ленти - колкото макарони и после и напряко - получават се парченца 2-0.5 см (горе дуло)

тези парченца поръсих с разнообразни подправки за скара, китайско, универсални на ути и прочие + черен пипер,соев сос и малко хрян (нямах горчица) и ...мед - бъркам с ръце все едно кайма и оставям настрани - можеше и малко сух чесън или истински (ама днес пропуснах умишлено)

лук - имах 2 глави ама едната мухлясала че затова с една на 2 по 1/2
нарязвам го по-наедро

тиквички - 4те тиквички нарязах като за таратор , но на по-големки парченца - около 1х2х1см

олио - сложих олио и пуснах 1/2 нарязан лук - сложих пак подправки и после тряснах тиквите и тях там, добавих още подправки, малко дом.пюре (може и лютеница или кетчуп де) и така - тва си става готова манджа, ама е само първа част от операцията

изсипвам в купа и в същата тенджуря (няма да мия 100 тенджури я )

2 част е - олио. загрява се пак, слага се втората 1/2 на лука и пилешките парчета и пак се бърка със соев сос, мед и квото там решите

пак става манджа, в която слагате тиквената манджа бъркате и накрая хакате и белия ориз, който попива всичкия сос и става почти сухичко китайско

някъде тук се слага естрагона, но за днес няма да има естрагон

доста близко съм до първообраза така че не ми се мръщете

Публикувано: ср авг 26, 2009 11:07 am
от siskory
браво браво мн готино и вкусничко звучи аз мн обичам да експериментирам и почти винаги се получават чудни гозбички и аз така като тебе от ресторанти то в менюто нали пише съставките и аз после само си го приготвям мн рецепти в тоя форум мн нещо (което ме радва де) между другото хобито ми е готвя (се пак живея сам а то на дюнери и хамбургери живей ли се :lol: )