МАНДЖА с тиквички, ориз, пиУе и мед
Публикувано: вт авг 25, 2009 5:33 pm
оня ден бях в един р-т и ядох едно нещо наречено "Естрагон"
К2 - пловдив
днес реших да го направя с малко изменения (или просто с ползване на изостанали тиквички)
МАНДЖА с тиквички, ориз, пиУе и мед
СЪСТАВКИ И ДЕЙСТВИЯ
ориз - днес за пръв път опитах да го направя на пара - получи се
(тенджера с размера на телената ви цедка - вода на дъното, цедката отгоре над водата, ориза вътре - водата ври, ориза се душИ )
(в Китай продават такива уреди - колкото фритюрници са и са точно с тва устройство)
Количеството ориз зависи от вас
пилешко - по принцип ползвам филенцата от бяло месо, ама днес имаше само пържоли от бут така че с тях действах - нарязвам ги на тънки ленти - колкото макарони и после и напряко - получават се парченца 2-0.5 см (горе дуло)
тези парченца поръсих с разнообразни подправки за скара, китайско, универсални на ути и прочие + черен пипер,соев сос и малко хрян (нямах горчица) и ...мед - бъркам с ръце все едно кайма и оставям настрани - можеше и малко сух чесън или истински (ама днес пропуснах умишлено)
лук - имах 2 глави ама едната мухлясала че затова с една на 2 по 1/2
нарязвам го по-наедро
тиквички - 4те тиквички нарязах като за таратор , но на по-големки парченца - около 1х2х1см
олио - сложих олио и пуснах 1/2 нарязан лук - сложих пак подправки и после тряснах тиквите и тях там, добавих още подправки, малко дом.пюре (може и лютеница или кетчуп де) и така - тва си става готова манджа, ама е само първа част от операцията
изсипвам в купа и в същата тенджуря (няма да мия 100 тенджури я )
2 част е - олио. загрява се пак, слага се втората 1/2 на лука и пилешките парчета и пак се бърка със соев сос, мед и квото там решите
пак става манджа, в която слагате тиквената манджа бъркате и накрая хакате и белия ориз, който попива всичкия сос и става почти сухичко китайско
някъде тук се слага естрагона, но за днес няма да има естрагон
доста близко съм до първообраза така че не ми се мръщете
К2 - пловдив
днес реших да го направя с малко изменения (или просто с ползване на изостанали тиквички)
МАНДЖА с тиквички, ориз, пиУе и мед
СЪСТАВКИ И ДЕЙСТВИЯ
ориз - днес за пръв път опитах да го направя на пара - получи се
(тенджера с размера на телената ви цедка - вода на дъното, цедката отгоре над водата, ориза вътре - водата ври, ориза се душИ )
(в Китай продават такива уреди - колкото фритюрници са и са точно с тва устройство)
Количеството ориз зависи от вас
пилешко - по принцип ползвам филенцата от бяло месо, ама днес имаше само пържоли от бут така че с тях действах - нарязвам ги на тънки ленти - колкото макарони и после и напряко - получават се парченца 2-0.5 см (горе дуло)
тези парченца поръсих с разнообразни подправки за скара, китайско, универсални на ути и прочие + черен пипер,соев сос и малко хрян (нямах горчица) и ...мед - бъркам с ръце все едно кайма и оставям настрани - можеше и малко сух чесън или истински (ама днес пропуснах умишлено)
лук - имах 2 глави ама едната мухлясала че затова с една на 2 по 1/2
нарязвам го по-наедро
тиквички - 4те тиквички нарязах като за таратор , но на по-големки парченца - около 1х2х1см
олио - сложих олио и пуснах 1/2 нарязан лук - сложих пак подправки и после тряснах тиквите и тях там, добавих още подправки, малко дом.пюре (може и лютеница или кетчуп де) и така - тва си става готова манджа, ама е само първа част от операцията
изсипвам в купа и в същата тенджуря (няма да мия 100 тенджури я )
2 част е - олио. загрява се пак, слага се втората 1/2 на лука и пилешките парчета и пак се бърка със соев сос, мед и квото там решите
пак става манджа, в която слагате тиквената манджа бъркате и накрая хакате и белия ориз, който попива всичкия сос и става почти сухичко китайско
някъде тук се слага естрагона, но за днес няма да има естрагон
доста близко съм до първообраза така че не ми се мръщете