Страница 1 от 1

суши

Публикувано: съб сеп 26, 2009 8:44 pm
от единак
Днес реших да се поглезя малко и си направих суши. Направих само 3 вида, без да броим сашимито/суровите парчета риба/ - любимото ми... Малко се поизложих с навиването, обаче много бързах...
Наздраве на всички любители.

Публикувано: нед сеп 27, 2009 6:17 am
от emil_v r
Признавам че имам низка култура в яденето на сушмото . И пиеньето на саке .
Дай упътване как се яде . Като го щипнеш с клечките нема ли да се разстърви оризът
и после да го ядеш зрънце по зрънце ?
Не може ли просташки да го хванеш с пръсти и АММ ?
А саке ?
Те с такова не съм се напивал още :evil:
Доколкото дзнам е нек'ва нискоградусна оризова ракия , подобна на патокито от гроздовата ,
явно ония жълтури пият сичко. :evil:

Публикувано: нед сеп 27, 2009 9:45 am
от единак
Сакето е наистина нискоградусова оризова ракия, по-кофти от патоки, направо отвратително. Честно.
Ориза не се разпада, защото е специален, пък и специално приготвен. Толкова е слепнал, че като натопиш ролчето в соев сос дори едно зрънце не пада. Мошеж и с пръсти, сякак може, само да има.
Знаеш ли за уасабито? Това зеленичкото акинце в края на чинията, много силно действа - отпушва синуси всякакви, обаче след 3-4 сек, всичко отшумява.
Междудругото, не се подрежда така, нито в такаква чиния, ма толкоз имал...

Публикувано: нед сеп 27, 2009 2:32 pm
от emil_v r
Ясно .
Може би и ти си с ниска японска кулинарна култура , но аз не мога да преценя , понеже и аз съм с низка.

Синус се отпушва с 3х100 ракия и бира + пръжки с лук .
Говорим за един синус . :evil:

Публикувано: вт сеп 29, 2009 12:59 am
от Stanislav Stefanov
Браво,добре си ги направил :)
Когато се вари ориза,се слага оризов оцет и така ориза става лепкав и не се рони.На едната снимка има един лист(зелен),на кйто си сложил ориза.Защо го махаш?Той се яде.

Публикувано: вт сеп 29, 2009 4:32 am
от n_a
...краставичарю краставици ... :lol:

Публикувано: вт сеп 29, 2009 3:00 pm
от единак
n_a написа:
...краставичарю краставици ... :lol:
Точно.... :)

Нори-то не е махнато, а завито вътре, това е друг чишит ролчета. Междудругото направих и от най-простите с нори отвън, нооо... понеже са по-обикновени и забравих да ги снимам.

Публикувано: ср сеп 30, 2009 2:06 am
от Stanislav Stefanov
единак написа:
n_a написа:
...краставичарю краставици ... :lol:
Точно.... :)

Нори-то не е махнато, а завито вътре, това е друг чишит ролчета. Междудругото направих и от най-простите с нори отвън, нооо... понеже са по-обикновени и забравих да ги снимам.
Не съм спец по сушита,и съм виждал само от по простия вид. :)
Как ги правиш тия по сложните?

Публикувано: ср сеп 30, 2009 9:59 pm
от единак
Наобратно се правят. Слагаш норито, върху него ориза и обръщаш - ориза отдолу, норито отгоре. Редиш си върху норито каквото искаш и завиваш, като внимаваш да се получат концентрични кръгове. Ей тая част я огелпих на едно две от бързане.

Публикувано: ср сеп 30, 2009 11:58 pm
от Stanislav Stefanov
Аха, за това си сложил найлонче на това :? как се казваше дето се навиват с него,да не залепя ориза по него. :)
И аз ,ще се пробвам някой ден да видим ква ще я свърша.