Страница 1 от 2
ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА КРЕМОВЕ И ТОРТИ
Публикувано: пет дек 18, 2009 6:15 pm
от rockwall
От много време имам мерак да докарам един крем, който кльопах едно време 85-90 година, ама нещо не мога да разбера как става работата
Тва е бадемов крем, който е на сметанова основа, а седи и като желиран
някой ако знае нека каже, че вече за 5-6 път (за 5-6 години) си взимам заквасена сметана, ама като не знам рецептата и сметаната заминава по други манджи
Ако не знаете как става това поне кажете как става крема от тортата СТОИЧКОВ на сладк Неделя (той е подобен на онова, което търся)
и изобщо ако някой каже крем със заквасена сметана пак ще е добре
Публикувано: пет дек 18, 2009 6:20 pm
от rockwall
ето кво намерих за торта стоичков
ще се пробва
Торта НЕЛКА
3 готови рула /от типа "Роял кейк"/
500 г сметана - течна или заквасена
2 пак. желатин=20 г
500 г ягоди /малини, банани/
1 ч.ч. пудра захар
Сметаната и захарта се разбиват на крем. Добавят се пасираните ягоди и желатинът, който се разтопява с малко вода на водна баня. Всичко се разбърква добре.
Рулата се нарязват на филийки с дебелина 1 см. Тортена форма се намокря с вода и с филийките се облепват дъното и стените. Изсипва се ягодовата сметана, заглажда се и отгоре се нарежда един ред филийки, като леко се притискат, за да потънат до ръбчето в крема. Слага се в хладилника да се желира за една нощ и се обръща върху тортена чиния, като стените предварително се отпорват с нож. Отгоре може да се украси с ягодова сметана /от пликче/ и с цели ягодки.
Публикувано: пет дек 18, 2009 6:26 pm
от rockwall
ТАЯ РЕЦЕПТА Е БЛИЗКА, ама все си мисля че онази беше или със заквасена сметана, защото киселееше
ето рецептата - все пак празници идват
Бадемов крем
Продукти: 600 мл. прясно мляко, 600 мл. течна сладкарска сметана, 300 гр. захар, 100 гр. бадеми, 2 ванилии, 35 гр. желатин, 40 мл. вода за разтваряне на желатина
Приготвяне: Млякото се сварява с половината захар. Към него се прибавя разтворения на водна баня желатин. Тази смес се охлажда докато стане на желе. В пластмасова купа се избива сметаната с останалата захар докато стане на гъст сняг. След това се прибавят бадемите едро смлени ( може бадемите да се заместят с други ядки по желание или натрошен шоколад, стафиди, нарязани изсушени плодове) и ванилията. Двете смеси се объркват добре. Крема се разпределя в чаши и се държи в хладилник, за да стегне добре. Отгоре се залива с шоколадов или друг топинг, сироп или сладко. Може да се прояви фантазия и по време на разбиването да се прибави какао или сладко, или пасирани плодове както и натрошени бисквити по време на смесването на крема. Отгоре същия може да се поръси с ядки,шоколад, кокос или плодове. Крема може да се използва и за слепване на торта след като леко се е постегнал.
Публикувано: ср юни 23, 2010 8:17 pm
от rockwall
нещо не ми се получи желирането

Публикувано: ср юни 23, 2010 8:19 pm
от kamataa
Сам ли си говориш в темата?

Да не си изперкал?

Публикувано: ср юни 23, 2010 8:26 pm
от LazarGanev
kamataa написа:Сам ли си говориш в темата?
Да не си изперкал? 
Камата нещо се стресна като чу за Стоичков

Публикувано: ср юни 23, 2010 8:29 pm
от kamataa
Публикувано: ср юни 23, 2010 8:38 pm
от filmatoplo
Кой бяга от кремове -ама друг да ги прави , аз да ги лапам

Бялата неделя беше прочута тая зима

и скъпа.
Публикувано: ср юни 23, 2010 11:13 pm
от ebahti
Лееко с лапането на кремове.....вече къде ли ги не мажат

Публикувано: ср окт 20, 2010 3:36 pm
от rockwall
не че нямам една бисквитена тортичка на 1 час в хладилника
чака вечерята и трепери