Страница 1 от 2
Кайма от телешки сърца
Публикувано: вт яну 12, 2010 9:49 am
от Tisho
Здравейте.Купих си 6 килограма телешки сърца,5 направих на пастърма а от останалото искам да направя малко кайма.Та питането ми е колко свинско месо да сложа на 1 кг сърца.Мислех около 2 кг,но ако някой е правил нещо подобно ще съм благодарен да сподели.Каймата ще я ползвам за скара,ако има някакво значение.Лек ден.
Публикувано: вт яну 12, 2010 4:18 pm
от lordmails
Ако не е много тлъсто може 2 но ако е по мазничко свинското мах 1.5 кг.
За скара и барбекю е идеално съотношението.
Ако можеш би ли дал рецептата за пастърмичката. Успех
Публикувано: вт яну 12, 2010 4:26 pm
от Tisho
Благодаря за отговора,в магазина попитах и там ми казаха най много 2кг свинско,а колкото до пастърмата рецептата я намерих някъде в интернет.Там пишеше,че трябва да се държат 36 часа в едра сол,но аз я държа 24 после изплаквам, и подправки само червен пипер черен и чубрица.Всичко на око правя,но става доста вкусно мезе за вино,и не само.
Публикувано: пет фев 04, 2011 1:55 pm
от lordmails
Aз също ти благодаря за отговора такава е и моята но с повече подправки, на вкус.
Re: Кайма от телешки сърца
Публикувано: пет фев 04, 2011 4:26 pm
от илко илиев
колега и аз съм от рз.аз пък правя конска пъстърма и съм доволен.
Re: Кайма от телешки сърца
Публикувано: пет фев 04, 2011 4:56 pm
от lordmails
илко илиев написа:колега и аз съм от рз.аз пък правя конска пъстърма и съм доволен.
Не съм правил,но съм опитвал много ми харесва. Някъде в Стражец продавали конско но немога да се снабдя ,иначе ще пробвам с амо да намеря.
Re: Кайма от телешки сърца
Публикувано: пет фев 04, 2011 5:15 pm
от илко илиев
още като влезеш в стражец първия магазин питаш за месо за пъстърма и после правиш.
Re: Кайма от телешки сърца
Публикувано: съб фев 05, 2011 6:15 pm
от lordmails
илко илиев написа:още като влезеш в стражец първия магазин питаш за месо за пъстърма и после правиш.
Благодаря ,ще пробвам само да имам път на там.
Re:
Публикувано: нед фев 06, 2011 5:40 pm
от dido uzunov
lordmails написа:Ако не е много тлъсто може 2 но ако е по мазничко свинското мах 1.5 кг.
За скара и барбекю е идеално съотношението.
Ако можеш би ли дал рецептата за пастърмичката. Успех
Няма ли да е малко жилавичка такава кайма.
Re: Кайма от телешки сърца
Публикувано: пон фев 07, 2011 7:34 am
от lordmails
Изобщо не е жилава даже е идеална,На вкус не можеш да резбереш от какво е направена ако е овкусена и смляна както трябва . Като опиташ ще питаш за още.