Страница 1 от 1
покълнали картофи
Публикувано: пет яну 22, 2010 7:08 pm
от cakev79
Понеже видях майка ми да чисти картофите от кълновете реших да ви попитам за тънкости при съхранението им.Някъде съм чел и съм и казвал за ябълка в щаигата с картофите,ама не е пробвала.Така че който има опит да сподели
Публикувано: пет яну 22, 2010 7:47 pm
от evdoki
На тъмно, и не много студено
Публикувано: пет яну 22, 2010 8:09 pm
от cakev79
то това е ясно...др ако има
Публикувано: пет яну 22, 2010 8:20 pm
от Justy
Публикувано: съб мар 13, 2010 3:09 pm
от rdrusev
В агроаптеките се продава специален прах, с който картофите се пудрят и до късна пролет проблем с кълновете няма. За първи път ползвах въпросния прах миналата есен - на един голям найлон (на няколко ката за здравина) изсипах количество картофи толкова колкото ще мога да ги объркам и след това върху тях се изсипва прахът. Както вече е ясно, с помоща на найлона се объркват. След това нареждаш в касети, които поставяш в мазето.
Все още имам от минало годишните картофи и кълнове все още нямат.
Единственото изискване - след пудренето не могат да се ползват мисля, че беше 10 дни, но на опаковката пише.