Патладжан
Пъдпъдъци
Сол
Босилек
Риган
Девисил
Мащерка
Черен пипер
Бахар
Дафинов лист
Кориандър
Целина- глави и листа пресни
Чесън
Лук
Моркови
Чушка
Домат
Бекон
Краве масло
Червен пипер
това са съставките, които използвам ( буркана с мед е случайно там sasoooooo

) . разбира се могат да се добавят други или да се елиминират част от тези- в зависимост от вкуса. тази комбинация е 'направи-сам ' и винаги я правя все по различен начин и жената все ми казва, че прекалявам с подправките и използвам несъвместими такива,ама вече 15години яде от тези пъдпъдъци , а и всички наши приятели и след някои не остават и кости

. иначе идеята е да се издълбаят патладжаните и в тях се слагат пъдпъдъците заедно с каквото ви харесва. слага се и много краве масло (на тази тава и слагам 3-4 пакетчета), което в комбинация с патладжана дава невероятен вкус. това се прави обикновено с първите за сезона пъдпъдъци през август, които не са още тлъсти ( през септември - на скарата

) . след като приготвя с плънката всички патладжани ги захлупвам с капачетата, забождам ги с клечки , завивам с 2 реда фолио и се пекат поне 2 часа на умерена фурна. в тавата наливам малко бяло вино или бира- никога не ползвам вода за готвенe. докато се пекат се пие аператив, а после е ясно...