Страница 1 от 2

Пица не "ала Дянков"

Публикувано: вт мар 16, 2010 3:57 pm
от panalov
За пица не " ала Дянков" са необходими:
Тесто
Пушено месо
Шпек салам
Сладка царевица
Кисели краставички
Кашкавал
Лютеница
Може да сложите още вкусотийки , ако искате , идеята е да се избяга максимално от постната пица на Дянков :)

Мажате подходяща тавичка с мазнина слагате тестото на тънко обмазвате с лютеницата и след това слагате пушеното, салама ,краставичките, царевицата и отгоре доволно настъргвате кашкавала.

Да ви е сладко!

Ето малко нагледен материал.

Публикувано: вт мар 16, 2010 6:00 pm
от mariayn
Да беше ни поканил като не е Дянков .Щях да взема бирка да преглъщане .

Публикувано: ср мар 17, 2010 12:53 am
от Бай Член
Тя идеята и рецептата добре, ама снимките много злощастни бре, все едно един път вече е ядена пустата пица ;)
Позволих си да ги пооправя малко, да не разваляме апетита на хората
:drinkers:

Публикувано: ср мар 17, 2010 10:03 am
от panalov
Мерси за снимките .
На фотоапарата бяха му разредени батериите ,а телефона толкова си може :)

Публикувано: ср мар 17, 2010 10:50 am
от diaflin
Добре изглежда пицата - вкусна :)

Аз в последно време, като правя пица, подлагам отдолу ( под тестото ) хартия за готвене. Върху нея малко брашно и така го разточвам. Спестявам използването на мазнина, пък и се чисти много по-лесно :)

Публикувано: ср мар 17, 2010 1:02 pm
от solo5
Супер :2thumbs:
Скоро и аз ще направя една такава :roll:

P.S. Някой ще сподели ли за колко време и на какви градуси се прави въпросната пица :roll:

Публикувано: ср мар 17, 2010 2:38 pm
от bjohnev
Учудвам се, че правите пицата в тава намазана с мазнина... По заведенията, както и оригиналната италианска пица се прави от сухо тесто, разточено върху наръсена с брашанце маса...

Публикувано: ср мар 17, 2010 3:37 pm
от panalov
bjohnev написа:
Учудвам се, че правите пицата в тава намазана с мазнина... По заведенията, както и оригиналната италианска пица се прави от сухо тесто, разточено върху наръсена с брашанце маса...
Тестото беше за мекици и не е разточвано ,та в този случай мазнината служи за да не залепва тестото за тавата.Не че не залепва ама по малко.

П.П. Пицата не е италианска в случая.

solo5 написа:
Супер :2thumbs:
Скоро и аз ще направя една такава :roll:

P.S. Някой ще сподели ли за колко време и на какви градуси се прави въпросната пица :roll:
При мен се изпече за 15 мин. на 250 градуса

Публикувано: чет мар 18, 2010 3:49 pm
от solo5
bjohnev написа:
Учудвам се, че правите пицата в тава намазана с мазнина... По заведенията, както и оригиналната италианска пица се прави от сухо тесто, разточено върху наръсена с брашанце маса...
Те по заведенията ги правят в пещ :-D

P.S. БГ пиците били по яки от италианските, съм чувал аз :roll:

Публикувано: чет мар 18, 2010 4:02 pm
от bjohnev
Абсолютно си прав! Там съм бил и на север (Милано) и на юг (от Неапол надолу) - където и да ти правят пицата все е постна откъм продукти. Все едно ядеш тесто с някякъв странен аромат + доматена глазура...
Дори веднъж в заведение съм ял пица с настъргани картофи отгоре - срам за готвача...

Може би основна разлика между нашите и техните пици е също това, че при нас последното което се слага отгоре е кашкавала, който задушава целия аромат и запазва вкуса и влажността в пицата, докато при тях, кашкавалът идва веднага след доматеното пюре...