Страница 1 от 1

Как се прави "сауш"

Публикувано: ср апр 07, 2010 8:30 pm
от mita6kiii
Много искам да си приготвя, но знам много малко по технологията.Моля ако някой е правил да ми даде напътствия.Аз това което знам е че в съд чийто капак е запечатан с тесто се слага агнешко и...... зеленчуци,подправки :? .А иначе съм опитвал- страхотно е.

Публикувано: съб апр 10, 2010 10:46 am
от stiv1961
ЛОВДЖИЙСКИ САУШ
В голям казан на дъното слагаме лозови клонки.
Слагаме пълнени бирени бутилки с вода {бутилките не се затварят}.
Като ги сложите на дъното те се изсипват до половината.
Нареждаме агнешко месо на порции,оваляно в червен пипер с олио,сол на вкус,чер пипер,отгоре пресен лук нарязан на средна големина и нарязани пресни домати,дафинов лист.Ред месо,ред лук,домати докато свърши мръвката.
Казана се похлупва и запечатва с тесто.На капака се слага голям камък.
От четирите страни се слага по една клечка за шишчета и след като заври клечките се махат за да излиза през отворите въздуха.

Слага се на огъня да ври 3-4 часа.Става трепач.И да не ви се свиди лука-колкото повече,толкова повече.

Публикувано: съб апр 10, 2010 9:32 pm
от mita6kiii
Stivi благодаря ти.Точно този отговор чаках.

Публикувано: съб апр 10, 2010 11:00 pm
от pavkatay
това ще се пробва. за хубава храна съм готов на много неща- то е казано 'гъз глава затрива'