Страница 1 от 3
Гергьовденско агне
Публикувано: вт май 04, 2010 8:03 pm
от ArturDent
Гергьовденско агне, таратанци ;)
Разполагаме само с плешка около 3 кг., с малко ребра към нея.
Какво ще препоръчате? Предпочитам печено на фурна...
Публикувано: вт май 04, 2010 8:44 pm
от Стефан
Кви таратанци? Аз имам две агнета

Публикувано: вт май 04, 2010 8:50 pm
от ArturDent
Стефан написа:Кви таратанци? Аз имам две агнета
Аз пък разполагам с два именника, с разлика в годините 60+ ;), може направим кооперация - от мен именниците, от теб агнетата...
Сериозно, кажете как да я направим тая плешка!
Публикувано: вт май 04, 2010 9:17 pm
от viko01
Аз имам две яренца.По добре е от агнето
Публикувано: вт май 04, 2010 9:45 pm
от LazarGanev
Пълнена, разбира се
Публикувано: вт май 04, 2010 10:34 pm
от Илиян Илиев™
Ми аз обикновено приготвям такива отрязъци като правя плънка като за цяло агне, но я слагам около плешката или каквото там е и печа под алуминий.
След като стане готово за ядене месото махам фолиото и поне още 30 минути за коричка си седи във фурната. Ако се сетя да щракна на грил може и 15 минути, но все забравям за тази функция.
Бе то като фане коричката се усеща, не е нужен часовник.
п.п. Аз мога да се похваля с българско агне(само плешка де, но агнешка и домашна) за сега замразено, но българско.

Публикувано: вт май 04, 2010 10:37 pm
от Илиян Илиев™
Че забравих да спомена - пълнил съм некога плешка, но за мен си е много труд за нищо. Или се пълни цяло агне или плънчица покрай плешката. Но пък свет голем народ шарен и вкусове различни.
За да ти е благо направи го максимално близо до последното благо, което си ял.

Публикувано: ср май 05, 2010 6:14 am
от dundurma
Публикувано: ср май 05, 2010 7:21 am
от ArturDent
Публикувано: ср май 05, 2010 9:18 am
от pavkatay
ето вариант-със зеленчуци, без плънка