Страница 1 от 2
Кориандър
Публикувано: чет авг 19, 2010 12:38 pm
от filmatoplo
Скоро видях под един навес -тонове зрънца -коряндър , за какво се ползва , доколкото разбрах е подправка.На вкус ми напомня на нещо познато в колбас ли

Публикувано: чет авг 19, 2010 12:49 pm
от peter_m
Публикувано: чет авг 19, 2010 5:03 pm
от sstefanov
Знае, ако го попиташ правилно. Думата е КОРИАНДЪР.
Публикувано: чет авг 19, 2010 5:38 pm
от filmatoplo
Хе хе, благодаря -взех една шепа -сега ще видя какво ще правя с него.

Публикувано: чет авг 19, 2010 6:10 pm
от rum_sz
filmatoplo написа:Хе хе, благодаря -взех една шепа -сега ще видя какво ще правя с него. 
Пише че предизвикват газове

Така че пази си банските да не прегорят

Като варя ракия слагам в казана.
Публикувано: чет авг 19, 2010 6:51 pm
от ArturDent
filmatoplo написа:Хе хе, благодаря -взех една шепа -сега ще видя какво ще правя с него.
Като пишеш тонове и както се използва за колбаси (в грамове) ще трябва бая прасета да дадат фира за да използваш подправката.
Да кажем хил.тонове
Публикувано: чет авг 19, 2010 7:16 pm
от filmatoplo

Аз се чудя отде идът газовете-бая балончета балбукаха в морето.Преписах го на кисненето във водата , а то какво било.

Публикувано: чет авг 19, 2010 10:04 pm
от solo5
преди години минахме с колеги покрай едно ремарке пълно с кориандър
човека ни даде 1 найлонова торба с кориандър
попитахме го за какво ни е и той ни каза че като се добави към ракията ставала супер
само един колега сложи и направи страхотна ракия
ама какви дози е сложил не знам

... май се слага една шепа зрънца на целия казан

Публикувано: пет авг 20, 2010 8:38 am
от filmatoplo
Брех,

ще го разнищим ние тоя кориандър-аз го взех от Камено.
Публикувано: пет авг 20, 2010 10:22 am
от ieiei
попитахме го за какво ни е и той ни каза че като се добави към ракията ставала супер
Мускатов аромат(слага се в казана).