Страница 1 от 1
хайвер от чига?
Публикувано: чет авг 19, 2010 9:54 pm
от torbalan
днес купих една чига, а в нея се оказа, че има хайвер...
не е много - около 2 супени лъжици...
някой знае ли как се обработва за да се консумира?
Публикувано: пет авг 20, 2010 8:14 am
от escutcheon
Посоляваш добре, препичаш няколко филийки черен хляб, мажеш ги с краве масло и хайвер - лекичко, не като за свой човек - и консумираш с ледена водка! Да ти е сладко!

Публикувано: пет авг 20, 2010 11:31 am
от diaflin
Направо суров хайвер ли ? Няма ли да се подрискаш (с извинение) от това мезе ?
Публикувано: пет авг 20, 2010 12:20 pm
от torbalan
до сега, когато съм ял хайвер, или е бил купен или някой друг го е обработвал преди мен...
суров се яде...
и хич даже не се продрисквам

много ми е добре даже
просто до сега не ми беше падал така от риба в ръцете

та се чудех дали не трябва нещо да се прави...
но явно май само почистване и после - кльопане ;)
Публикувано: пет авг 20, 2010 1:02 pm
от ebahti
нещо ми се върти в главата че съм гледал по TV как хайвера го търкат през някакво сито за да му паднат ципите и стане на зрънца......и лимонче да му турнеш
Публикувано: пет авг 20, 2010 1:33 pm
от bycec
Разбъркваш 1:1 с готварска сол и в хладилника. След 2-3 дни трява да е узрял. Измиваш от солта, в зависимост от престоя може да се наложи изкисване ,после оцеждане и на препечена филия по-тънко , че с тез две лъжици няма да има за всички да опитат.
Публикувано: пет авг 20, 2010 1:38 pm
от torbalan
дам
в момента е със сол в хладилника
чака си да му доде реда
