Страница 1 от 3
Наближава Никулден
Публикувано: ср дек 01, 2010 2:07 pm
от mumar
Бихте ли споделили кой какво рибе смята да приготвя и някоя тънкост
Публикувано: ср дек 01, 2010 2:32 pm
от EDI
Аз обичам шаран на скара, цепя ги на две и ги мятам на огнището, после с риятели печем и пийваме винце.
Публикувано: ср дек 01, 2010 5:55 pm
от Dewalt
Шаран ще да е.
Увит в тесто.
После в фолио.
И директно в фурната.
Пък после става като мозъче - крехкичък с бялото винце ......................

Публикувано: чет дек 02, 2010 10:11 am
от panalov
Dewalt дай повече подробности.
Публикувано: чет дек 02, 2010 10:18 am
от Dewalt
Разточваш тесто - дебело около сантиметър.
Приблизителна големина - колкото да увие рибата.
Тестото е нормално.
Изчистваш рибата от вътрешностите и я тупваш няколко пъти в брашно.
Завиваш я с тестото.
Поставяш в тава и завиваш в фолио,или увиваш в фолиото и директно в фурната.
Печеш според фурната.
Като извадиш после е ............................
Публикувано: чет дек 02, 2010 12:10 pm
от torbalan
на мен пак ми се яде сьомга...
ако пътувам някъде, където има метро - ще купя сьомга и ще я метна на тигана...
отделно правя и пюре от грах

Публикувано: чет дек 02, 2010 1:02 pm
от mumar
Какви подправки използвате и как се справяте с костите?
Публикувано: пет дек 03, 2010 6:25 am
от ArturDent
torbalan написа:на мен пак ми се яде сьомга...
Ама традицията повелява да се яде шаран.
И трябва да е с люспи. Чистят се после де.
Публикувано: пет дек 03, 2010 8:47 am
от torbalan
не съм кръщаван, така че все тая каква е традицията ;)
Публикувано: пет дек 03, 2010 7:59 pm
от ArturDent
torbalan написа:не съм кръщаван, така че все тая каква е традицията ;)
То и аз не съм особено набожен, но това не ми пречи да се отдавам на йедениьие и пийенийе по празниците.
Пък и си на Дунава, грехота е да не праснеш едно шаранче, може и бракониерско.