Ето една снимка в реално време

.
Това е свинска рибица приготвена по рецепта за пастърма. На мен ( а и на всички,които са го опитвали ) ми харесва.
Ето и рецептата :
'Телешки шол (нарязан на ивици с дебелина не повече от 7 см) се поставя в саламура в съотношение 80 гр. сол на 1 литър вода. Престоява 7 дни в хладилник или в помещение с температура до 8 градуса. На седмия ден се изважда и се обезсолява в продължение на 4 часа в голям съд под течаща студена вода. Изважда се от водата пронизва се от единия край с дебела връв и се оставя да се изцеди в за около час. Изцеденото вече месо се поставя между две дъски и се пристяга здраво с широк, стегнат ластик. След 24 часа се освобождава и се намазва обилно от двете страни (по възможност с четка) с подправка за пастърма, приготвена по следния начин:
3 пълни супени лъжици червен пипер, 20 гр. сол, 2 гр. захар, 1 чаена лъжица риган, 1 чаена лъжица сминдух, 15 зърна ситно смлян черен пипер, 15 зърна счукан чимен, 6 скилидки пресован чесън, прецедения сок на средно голям лимон и 50 гр. червено вино. Всичко това се разбърква в подходящ съд, като към сместа се добавя постепенно бяло вино до получаване на еднородна смес с гъстота на рядък сос.
Намазаното с подправката месо се закача да съхне на проветриво място в продължение на 24 часа, след което отново се поставя между дъските и се пристяга с ластика. Стегнато престоява още едно денонощие, след което се освобождава и се оставя да съхне. Може да се консумира още на четвъртия ден. '
Пробвал съм доста рецепти,но тази е много добра - няма опасност от пресолено или недоосолено месо. Пробвал съм я с телешко, сърнешко, магарешко, свинско, козе,патешко(филе от гушени патици) и месо от див заек. Мисля, че пастата с ,която се маже месото преди сушене е тайната на тази рецепта

.