Страница 1 от 1

Мусака без заливка

Публикувано: ср фев 09, 2011 9:27 am
от booooo55
Картофи около 1 кг.
Кайма около 0.5кг. - моето предпочитание е 100% свинско месо,смляно от бут
Глава кромид лук
Морков-1бр.
Чушка-1бр.
Чаена лъжичка червен пипер
Супена лъжица доматено пюре
Щипка кимьон
Телешки бульон
Чубрица
Сол
Дафинов лист
Щипка черен пипер
Магданоз
Олио

Обелваме,измиваме и нарязваме на малки кубчета картофите.След което ги поставяме в тава и ги посоляваме.Нарязвяме на ситно лука и чушката,а моркова настъргваме на ренде.Каймата поставяме в дълбока купа,като я замесваме с кимьона,черния пипер,телешкия бульон и малко вода.Задушаваме зеленчуците в тиган,като накрая добавяме червения пипер,разбъркваме и добавяме доматеното пюре.Слагаме в тигана и омесената кайма,чубрицата и запържваме около 5 минути.Получената смес поставяме в тавата с картофите,доливаме вода така че да покрие ястието,добавяме дафиновия лист,разбъркваме и слагаме в фурната да печем.По желание поръсваме с магданоз готовото ястие и люта чушка от буркан.

Re: Мусака без заливка

Публикувано: вт фев 15, 2011 6:15 pm
от ivo_dedko
Добре де ама аз така и не разбрах- кога ще ям мусака :supz:

Re: Мусака без заливка

Публикувано: вт фев 15, 2011 7:18 pm
от booooo55
ivo_dedko написа:
Добре де ама аз така и не разбрах- кога ще ям мусака :supz:
Ааа брачед,ти сложи ракията,пък за другото не мисли.
Радвам се,да те чуя. :partyman:

Re: Мусака без заливка

Публикувано: вт фев 15, 2011 7:29 pm
от ivo_dedko
Е имам една ама е много стара на 34г. -незнам да не е развалена :partyman:

Re: Мусака без заливка

Публикувано: вт фев 15, 2011 8:06 pm
от booooo55
:shock: Малиии :tonqe:

Re: Мусака без заливка

Публикувано: пон окт 31, 2011 3:46 pm
от lybaka7821
Маре,таа пустиня са неразваля.

Re: Мусака без заливка

Публикувано: чет мар 08, 2012 12:13 pm
от MeanMachine
на скоро приятелката ми направи мусака с ориз, първоначално бях скиптичен понеже обожавам мусака но с ориз? е само да споделя стана страхотно или можеби защото тя я направи :)

П.П. Честит 8ми март на всички дами! :)

Re: Мусака без заливка

Публикувано: ср мар 13, 2013 9:50 am
от Ellinor
Тази мусака съм я опитвала ( без кимион и дафинов лист) наистина става много вкусна. Дори не беше запечена във фурна, а приготвена на котлона, докато остане само на мазнина.