Страница 1 от 1
Въпрос за туршия?
Публикувано: нед окт 23, 2011 5:32 pm
от ba6ticata
Подготвена от корнишони,зел.домати,карфиол и мн.други вече от три дни започна ферментацията.Забелязах,че водата започва да се провлачва.Въпроса ми е дали да подменя сока (с нова вода и сол) или да добавя сол(сложил съм по 40гр/литър),тъй като предполагам,че съм сбъркал дозировката и обикновено провлачването е от недостатъчно сол.
Re: Въпрос за туршия?
Публикувано: нед окт 23, 2011 6:03 pm
от Стефко
На зелена туршия аз слагам 7% сол спрямо количеството на водата, и 4% на кисело зеле
Re: Въпрос за туршия?
Публикувано: нед окт 23, 2011 7:47 pm
от ba6ticata
Благодаря за бързия отговор.Ще увелича солта на 70гр./литър,но ще сменя и сока докато не е увредил зеленчуците.
Re: Въпрос за туршия?
Публикувано: пон окт 31, 2011 12:01 pm
от pet.kan
сокът няма да увреди нищо, добави нужната сол, слагат се и 10-15 зърна бял синап на буркан 800 мл, в зависимост от съдовете и вкуса сметни колко да сложиш