Постилаш 1,5-2 см морска сол в някакъв съд , слагаш рибицата, и я засипваш отгоре и отстрани със същата сол, до степен да не се вижда.
Нататък е питанката колко време да се осолява.
Бих я държал 24-36 часа, някои казват 3-4 дена, други 7.
Но след третия ден всички препоръчват да се остави във вода за обесоляване.
Така или инъче , като питаш разбирам че нямаш особен опит, и от там можеш да експериментираш, като я направиш на парчета и всяко едно да държиш в горните срокове.
От там нататък отново имаш избор:
Ще цитирам мнение от друг форум:
…….Пастърмата е три вида(независимо какво месо ще използваш - свинско или телешко)...Натурална(без подправки), тип "Елена"(с чубрица и червен пипер) и Кайзер(използва се подправката чимен,чесън,червен пипер)….
Успех в начинанието , и да споделяш. Може да сме /или полезни /или досадни/.