Печени чушки в буркан?
Публикувано: ср авг 15, 2012 10:08 am
Колеги дайте малко рецепти за консервирането на печени чушки в буркани?
Намери вдъхновяващи идеи, практични решения и емоционални дискусии на теми, свързани с дома, строителството и направи си сам
https://forum.napravisam.bg/
stiv1961 написа: Необходими продукти
80 бр. печени червени чушки
2 ч.ч. винен оцет
1 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. сол
1/2 ч.ч. захар
500 г моркови
2 бр. глави чесън
1 връзка кервиз
Начин на приготвяне
Чушките се обелват. Морковите се нарязват на колелца. Чесънът се обелва и нарязва на едро. Кервизът се измива и нарязва. Всички зеленчуци се смесват и заливат с оцета, олиото, захарта, солта. Престояват 3 часа. Пълнят се бурканчета и се запечатват. Стерилизират се 20 минути от момента на завирането на водата.
Mega написа:И така, готов съм с първите ми собствени чушки в буркан. Само дето колкото и да редях, не мога да кажа, че вътре не е останало въздух? Иначе изглеждат доста добре след стерилизирането. Капачките са вдлъбнати. Дали този въздух вътре ще ми направи проблем?Аз заливам чушките /в нашият край казваме пипер/ със сока, който се отделя в съда в който ги задушавам след печенето. Интересно е, че стига точно за всички буркани. Така не остава въздух, стават сочни, а и самият сос е вкусен.