Чийзкейк
Публикувано: ср авг 29, 2012 1:41 pm
За блата
2- бр.малки бисквити Житен дар об.
125 гр.масло
3-бр. Супени лъжици захар
За плънката
700-800 гр. Сирене Филаделфия
4- бр. Яйца
400 гр. Заквасена сметана
Чаена чаша захар
2-бр. Супени лъжици брашно
2-бр. Ванилия
Конфитюр от боровинки
От натрошените бисквити,захарта за блата и маслото, което разтопяваме в микровеле, оформяме блат в форма за печене-28 сантиметра.Печем на 200 градуса около 3-5 минути.
В дълбока купа слагаме сиренето.Добавяме 200 гр. от сметаната,захарта,брашното и ванилията и разбъркваме.След което добавяме предварително разбитите яйца и бъркаме на ръка, до получаване на хумогена смес.Получената смес изсипваме в предварително изпечения блат в формата и печем на 160-180 градуса на средна фурна за около половин час или до като средата на кейка не придобие консистенцията на желе.След което оставяме да изтине и прибираме в хладилника за 12 часа.Изваждаме кейка в чиния, като намазваме с останалата-200 грама сметана и с конфитюр от боровинки.
2- бр.малки бисквити Житен дар об.
125 гр.масло
3-бр. Супени лъжици захар
За плънката
700-800 гр. Сирене Филаделфия
4- бр. Яйца
400 гр. Заквасена сметана
Чаена чаша захар
2-бр. Супени лъжици брашно
2-бр. Ванилия
Конфитюр от боровинки
От натрошените бисквити,захарта за блата и маслото, което разтопяваме в микровеле, оформяме блат в форма за печене-28 сантиметра.Печем на 200 градуса около 3-5 минути.
В дълбока купа слагаме сиренето.Добавяме 200 гр. от сметаната,захарта,брашното и ванилията и разбъркваме.След което добавяме предварително разбитите яйца и бъркаме на ръка, до получаване на хумогена смес.Получената смес изсипваме в предварително изпечения блат в формата и печем на 160-180 градуса на средна фурна за около половин час или до като средата на кейка не придобие консистенцията на желе.След което оставяме да изтине и прибираме в хладилника за 12 часа.Изваждаме кейка в чиния, като намазваме с останалата-200 грама сметана и с конфитюр от боровинки.