Страница 1 от 1

хванахме се за зеленото

Публикувано: чет мар 14, 2013 12:29 pm
от iivanov
Темата е за пролетните благини.
Ето как у дома се приготвя копривена чорба
Запаржва се лук и към него се прибавя предварително попарената и нарязана коприва.Към тях сепрбавят червен пипер и вода(в този порядък)и оставате да ври.Към края се добавят юзъм(джоджен)и фиде.Консумира се с кисело мляко и суха люта чушка.

PSсъжалявам за грешките,ама чашата от снимката свърши и съм на трета. :-D

Re: хванахме се за зеленото

Публикувано: чет мар 14, 2013 1:25 pm
от Svetoslavoff1
В края на седмицата се каня да пощипна малко коприва и да спретна прясна салатка.

Re: хванахме се за зеленото

Публикувано: чет мар 14, 2013 3:27 pm
от miroton
Хубаво че за десерт имаш луканка :lol:

Re: хванахме се за зеленото

Публикувано: чет мар 14, 2013 3:44 pm
от stiv1961
Тя чорбата е за ракията :) , тъщата обеща в събота да ме гости с чорба от лапад :-D

Re: хванахме се за зеленото

Публикувано: съб мар 16, 2013 1:12 pm
от Съни
Ами да представя и аз нещо зелено, което вкъщи точно така наричаме: "Зиленото на съкровището".. А "Зиленото" всъщност е агнешко с всякакви тревопасни деликатеси като пресен лук, пресен чесън - и двете по много- и понякога я лапад, я спанак, я коприва за разкош. Та ето цопвам и с идея за основно вместо мезелък, на която всеки перфекционист би добавил чаша бяло винце. У нас изгляда тъй:

Изображение