Ракия - двойна преварка - как?
Публикувано: нед юли 28, 2013 3:43 pm
Имам направена около 40 литра ракия от 60-40 гр. и още толкова 40-25 гр.
искам да и направя двойна преварка.
Моля за подробности.
Мисля да разделя ракията на две части и първо да направя тази дето е 60-40 гр. като и добавя около 30-40 литра вода за да не загори казана.
- да отделя първите 1.5 литра
- после отделям от 60 до 40 гр.
- после отделям от 40 до 30 гр.
- останалото хвърлям
- правя вторият казан с ракията от 40-25 гр и добавям в нея получената ракия от първият казан 40-30 гр. Да добавям ли вода?
- отделям първите 1.5 литра
- после отделям от 60 до 40 гр.
- после отделям от 40 до 30 гр. - оставям го за догодина
Моля за мнение
- колко вода да сложа в първият и вторият казан?
- във вторият казан да слагам ли вода?
- какъв огън да поддържам - стандартен или по-слаб?
Казана ми събира около 70-80 литра.
Нещо изпускам ли и има ли друго особено?
п.с.
От ракията имам около 10 литра с висок градус и толкова с нисък, която е малко -леко кисела (съвсем леко..). Има ли проблем да я смеся с останалата, да добавя 3 глави лук разцепени, малко пепел и две пакетчета сода? Някой казват че помагало една зелка разделена на две?
Или да я преварявам отделно
искам да и направя двойна преварка.
Моля за подробности.
Мисля да разделя ракията на две части и първо да направя тази дето е 60-40 гр. като и добавя около 30-40 литра вода за да не загори казана.
- да отделя първите 1.5 литра
- после отделям от 60 до 40 гр.
- после отделям от 40 до 30 гр.
- останалото хвърлям
- правя вторият казан с ракията от 40-25 гр и добавям в нея получената ракия от първият казан 40-30 гр. Да добавям ли вода?
- отделям първите 1.5 литра
- после отделям от 60 до 40 гр.
- после отделям от 40 до 30 гр. - оставям го за догодина
Моля за мнение
- колко вода да сложа в първият и вторият казан?
- във вторият казан да слагам ли вода?
- какъв огън да поддържам - стандартен или по-слаб?
Казана ми събира около 70-80 литра.
Нещо изпускам ли и има ли друго особено?
п.с.
От ракията имам около 10 литра с висок градус и толкова с нисък, която е малко -леко кисела (съвсем леко..). Има ли проблем да я смеся с останалата, да добавя 3 глави лук разцепени, малко пепел и две пакетчета сода? Някой казват че помагало една зелка разделена на две?

Или да я преварявам отделно
