Дроб-сарма с пилешки дробчета
Публикувано: съб сеп 28, 2013 8:21 pm
Реших днес да изненадам жената и да се проявя в кухнята. В камерата имаше замразени пилешки дробчета и реших да питам чичко Гугъл как да ги приготвя. Направих всичко едно към едно от рецептата на ,, Веселият готвач" а именно:
Необходими продукти
500 г пилешки дробчета
1 ч.ч. ориз
1 ч.л. черен пипер
джоджен
сминдух
1 с.л. вегета
1 глава лук
За заливката:
2 бр. яйца
400 г кисело мляко
сол
щипка сода
Начин на приготвяне:
Пилешките дробчета се почистват и сваряват. Водата се изхвърля, а дробчетата се измиват и нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава с олио и малко вода. Прибавя се измитият ориз и се пържи докато стане стъклен/ тук завиших малко количеството на ориза и добавих една чаена лъжичка сол/. Добавят се дробчетата и подправките. Изсипва се в тава и се залива с 4 ч.ч. вряща вода/ а тук разбих в една чаша гореща вода кубче пилешки бульон/. Пече се до готовност. Приготвя се заливката от всички продукти, залива се дроб-сармата. Запича се до златисто.
Докато взема телефона да снимам жената ,,откраднала" две порции от тавата
Иван Звездев и Ути ряпа да ядат
Наздраве
Необходими продукти
500 г пилешки дробчета
1 ч.ч. ориз
1 ч.л. черен пипер
джоджен
сминдух
1 с.л. вегета
1 глава лук
За заливката:
2 бр. яйца
400 г кисело мляко
сол
щипка сода
Начин на приготвяне:
Пилешките дробчета се почистват и сваряват. Водата се изхвърля, а дробчетата се измиват и нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава с олио и малко вода. Прибавя се измитият ориз и се пържи докато стане стъклен/ тук завиших малко количеството на ориза и добавих една чаена лъжичка сол/. Добавят се дробчетата и подправките. Изсипва се в тава и се залива с 4 ч.ч. вряща вода/ а тук разбих в една чаша гореща вода кубче пилешки бульон/. Пече се до готовност. Приготвя се заливката от всички продукти, залива се дроб-сармата. Запича се до златисто.
Докато взема телефона да снимам жената ,,откраднала" две порции от тавата


Наздраве
