Страница 1 от 1
Пипала от калмар??
Публикувано: чет окт 10, 2013 8:52 pm
от kuger
Мастори, давайте рецепти, че котки ще ги ядат май!
Re: Пипала от калмар??
Публикувано: чет окт 10, 2013 9:33 pm
от Mega
Това лято така ги правихме с гърците.
Фритюрник с много гореща мазнина. Овалваш в 50% царевично брашно + 50% бяло брашно и малко бакпулвер (една лъжичка). Овалваш калмарите, чакаш десет минути да набъбнат. Топиш буквално за секунди, макс минута и вадиш - ако седят много стават на гума. След това на кухненска хартия да обере мазнината.
След това правиш следния сос (върви и на риба, миди и всичко морско)
- 100 грама зехтин
- лимон 30 грама
- копър половин връзка
- чесън 2-3 скилидки
- черен пипер
- и босилек или риган по желание една щипка
Това го пасираш с пасатора докато стане еднообразна смес. Поливаш и лапаш. ;)
Re: Пипала от калмар??
Публикувано: пет окт 11, 2013 8:42 am
от kuger
Примамливо, лесно, ще се пробва.
Мерси!
Re: Пипала от калмар??
Публикувано: пет окт 11, 2013 6:46 pm
от katcko
Понеже ние избягваме пърженото ги задушаваме с малко вода,зехтин,риган,сол,пипер и лук по желание.Получава се и хубаво сосче.А рецептата за соса,която е дал колегата е страшна и подхожда наистина към всички морски деликатеси.
Re: Пипала от калмар??
Публикувано: пет окт 11, 2013 8:13 pm
от kuger
Моя грешка, забравих да уточня, че са сурови и ги замразих. Забравих, че има и пипала от октопод, парени, също са във фризера.
Не съм правил никога тези деликатеси, затова търся помощ.