Страница 1 от 1
Бланширани картофи?
Публикувано: ср яну 08, 2014 7:08 pm
от kopaiko
Здравейте майстори.Научете ме как да правя бланширани картофи,че купешките са доста скъпички.Пробвах доста рецепти от гугъла с потапяне във вряла вода ,вряло олио после изцеждане и замразяване но не се получават като купените(хрупкави) .Моите остават меки колкото и да ги държа във фритюрника даже накрая стават тъмно кафяви . Предполагам че не е от сорта картофи,купувал съм от различни места все същия ефект.А като гледам на пазара колко фирми производители има (наши и чужди) едва ли използват един сорт картофи. Не мисля че е и от фритюрника защото купените стават перфектни.
Re: Бланширани картофи?
Публикувано: ср яну 08, 2014 9:14 pm
от MamaMy
От сорта картофи е. По Смолян гледат едни червени които са страхотни за пържене.
Re: Бланширани картофи?
Публикувано: чет яну 09, 2014 3:12 pm
от king82
Замразяват ги супер бързо. Това е нещото което не може да се направи в домашни условия. Така замразяват и зеленчуците.
Re: Бланширани картофи?
Публикувано: чет яну 09, 2014 3:47 pm
от ESPACE
Чувал съм че ги замразяват шоково с въглероден двуокис. Ефекта може да го пробваш и в къщи с един пожарогасител пълен с въглероден двуокис. Трябва да стане. Ама цената ще скочи

Re: Бланширани картофи?
Публикувано: чет яну 09, 2014 4:07 pm
от toni_g79
Пробвай да ги вариш няколко минутки,после хвърляш във фритюрника.Тънкостта е да не ги превариш.След като поврят се излива водата и картофките се разтръскват хубаво както са в тенджерата .....Принципно това го правя с едро нарязани парчета картофи,но предполагам и с по-тънки ще стане.....Резултата е коричка с мека вътрешност

Re: Бланширани картофи?
Публикувано: чет яну 09, 2014 6:17 pm
от gechev
В Европата ги пържат в палмово масло и стават много вкусни, но докато са топли. Аз когато ги пържа за себе си смесвам краве масло със свинска мас. Тези масла имат многократно по висока температура от олиото. Кравето и маста обаче според домашните ми мадами имали холистирол и затова действам с тях индивидуално.
