Страница 1 от 1
					
				кайма от заешко
				Публикувано: пон мар 24, 2014 10:12 pm
				от chano3891
				Здравейте приятели някой правил ли е каима от домашно заешко месо. Имам бая месо и бих искал да направя кайма но незнам пропорциите и дали въобще се слага свинско.
Ял кюфтета от пилешко и ми харесват искам да пробвам и с заешко.
			 
			
					
				Re: кайма от заешко
				Публикувано: пон мар 24, 2014 10:18 pm
				от ivanovbg
				Слагай смело свинско. Поне 50% трябва да е свинско - аз така съм го правил.
			 
			
					
				Re: кайма от заешко
				Публикувано: пон мар 24, 2014 10:21 pm
				от КИМИ
				Добавя се 1/4 свинско смляно шарено месо за готвене (никога готова кайма- ти си ги мелиш). 
После викаш приятели и измисляш как си гръмнал заека, 
кюфтетата по ловджийски са божествени, върви с каберне совиньон. 

 
			
					
				Re: кайма от заешко
				Публикувано: пон мар 24, 2014 11:02 pm
				от chano3891
				Благодаря тези дни ще пробвам.
			 
			
					
				Re: кайма от заешко
				Публикувано: вт мар 25, 2014 7:28 am
				от Илчо Илиев
				viewtopic.php?f=28&t=42220
Има и един линк, отвори и него.....
 
 
   
  
 
			
					
				Re: кайма от заешко
				Публикувано: вт мар 25, 2014 5:02 pm
				от gandalf_hsr
				Здравейте правих няколко пъти пастет по следната рецепта 
http://forum.bgrabbit.com/viewtopic.php?f=17&t=424
но заешкото месо го взимам от сварени заешки ребра,предни крака и всички кости след обирането на месото(от 5-6 заека).Добавям и свинското месо от сваряването на костите(ползвам около 3кг кости) за необходимият бульона и сланината е около 500 грама.Бурканчетата ги варя три часа.Друго по рецептата не съм променял.Пробвайте пастета поне на мене много ми харесва.
 
			
					
				Re: кайма от заешко
				Публикувано: вт мар 25, 2014 7:06 pm
				от chano3891
				Едно голямо благодарско.
От 26 години гледам зайци и до сега несъм правил кайма само печени,супа и готвени с картофи и грах понякога и с зелен фасул но кюфтета за първи път.