Добре изглежда ''кетката''

,ама витата баница не е ли без полив
Аз до неотдавна правех''наложена'' с полив- нареждам в 2-3 листа, поръсвам със смес- яйца+сирене+ кис. мляко+олио, пак листи...и така докато се напълни тавата 2/3, отгоре пак от тая смес,но се ''замазва'' и стърчащите крайчета ги натиквам на долу за да не прегорят и те така...този вариант е добър когато листите са пресъхнали и се трошат..
Този модел ми омръзна и взеха да правя набрана с полив-2 листа ги наръсвам с трошено сирене,но не много и ги набирам,да стане като хармоника и нареждам в тавата, ако е кръгла, парчетата се ''разкрояват'' да запълнят добре тавата.. полива се леко с олио и се запича леко и след това се залива с полив-кис/прясно мляко+яйца+малко сол+олио...
Тези варианти с полив взеха да ми омръзват ,а ядох на едно място вити банички..всяка по отделно и много ми аресаха...
Правят се от ръчно точени кори...има едни пекани на сач,но става и с обикновени..
Ако са от дебелите листи -сгъващ листа на две и наръсваш с яйца+сирене и завиваш на руло и нареждаш в намаслена обилно тава, поливаш и отгоре и печеш..
Ако са от тънките...слагаш 2-3 листа, ръсиш с пълнежа(яйца+сирене), навиваш на руло-тава, мазнина-фурна...
По принцип витата баница се прави от дърпани листи и вкуса няма нищо общо с всичко останало,но си е малко сложна работа,а и с готовите листи става най-лесно...
Има една хитринка да не се трошат листите,макар да са стари и пресъхнали.... слагащ пакета в микровълновата за 30-40 сек и стават като найлон еластични, но тряя да се пипа бързо,че след не много време започват да се трошат яко...
п.п. За зелници и тиквеници не ми се пише,че им мина сезона,а и само като пиша рецепти и напълнявам....