Страница 1 от 5
Mаринован(кисел) чесън
Публикувано: ср май 14, 2014 3:41 pm
от teon
Прикачен файл:

Picture 027.jpg (95.16 KиБ) Видяна 25535 пъти
Прикачен файл:

Picture 026.jpg (79.87 KиБ) Видяна 25535 пъти
Прикачен файл:

Picture 025.jpg (81 KиБ) Видяна 25535 пъти
...наближава сезона на чесъна...за любителите на това кулинарно удоволствие предлагам следната рецепта...чесъна трябва да бъде в млечна зрелост с добре оформени глави и скилиди,преди стеблото му да е увехнало...съхранява се в буркани...Рецептата: - необходимото количество се изчиства, измива и се оставя Двукратно за по 3 часа да престои в студена вода...след нареждането му в буркани, на 'компотен' буркан се слага по 1 супена лъжица едра сол(на 3 литров-3 лъжици)...така приготвените буркани се заливат със смес от: предварително преварена студена вода и оцет в съотношение 1:1(колкото вода толкова и оцет)...до втасване на чесъна бурканите периодически се разклащат...така приготвени се съхраняват на хладно до 2 години без промяна на вкусовите качества...да Ви е сладко...
Re: Mаринован(кисел) чесън
Публикувано: ср май 14, 2014 5:05 pm
от 5kof
Моя милост слага отгоре 2-3 сухи стебла копър, предварително приготвени от предната година.
Re: Mаринован(кисел) чесън
Публикувано: ср май 14, 2014 5:11 pm
от ivanovbg
Re: Mаринован(кисел) чесън
Публикувано: ср май 14, 2014 5:13 pm
от Stefan_62
Браво

, тъкмо се чудех откъде да взема рецепта за кисел чесън, че имам доста в градината за правене

Re: Mаринован(кисел) чесън
Публикувано: ср май 14, 2014 7:23 pm
от stiv1961
И аз ще пробвам

, благодарско за споделяне на рецептата

Re: Mаринован(кисел) чесън
Публикувано: ср май 14, 2014 7:48 pm
от teon
5kof написа:Моя милост слага отгоре 2-3 сухи стебла копър,
...дал съм класическа рецепта...поради специфичният аромат на чесъна никога не съм слагал допълнителни подправки...но това е идея

за която ти благодаря

...
Re: Mаринован(кисел) чесън
Публикувано: ср май 14, 2014 8:56 pm
от Stefan_62
teon написа: така приготвените буркани се заливат със смес от: предварително преварена студена вода и оцет в съотношение 1:1(колкото вода толкова и оцет)
Само да попитам, предварително преваряваш водата и когато изстине я смесваш с оцета или ги преваряваш заедно. И в топло или студено състояние на сместа /вода, оцет/ заливаш чесана.
Re: Mаринован(кисел) чесън
Публикувано: ср май 14, 2014 11:42 pm
от teon
...преварената и изстинала вече вода смесваш с оцет и така(в студено състояние) заливаш 'материала'...чакаш да втаса и

...
Re: Mаринован(кисел) чесън
Публикувано: пет май 16, 2014 2:17 pm
от stiv1961
Днес направих за проба един буркан с ,,купешки"

чесън, че моя още не е готов. Обаче разделих скилидките да може буркана да събере повече
teon, кога втасва, че нямам търпение да го опитам, бе

Re: Mаринован(кисел) чесън
Публикувано: пет май 16, 2014 2:17 pm
от stiv1961
Днес направих за проба един буркан с ,,купешки"

чесън, че моя още не е готов. Обаче разделих скилидките да може буркана да събере повече
teon, кога втасва, че нямам търпение да го опитам, бе
