Страница 1 от 1

Натриев бензоат?

Публикувано: ср ное 26, 2014 8:39 pm
от kopaiko
Здравейте.Имам спор с колеги за какво се слага натриевия бензоат на трушии и кисело зеле.Според мен се слага за прекъсване процеса на ферментация да го кажа,да не става кисела или солена трушията и зелето. Никога не съм го ползвал и нямам наблюдение от ефекта му.

Re: Натриев бензоат?

Публикувано: ср ное 26, 2014 8:59 pm
от ESPACE
Наистина за това се слага. И смени натриевия бензоат с калиев сорбат. Не променя вкуса и се води по-безвреден.

Re: Натриев бензоат?

Публикувано: ср ное 26, 2014 9:08 pm
от stiv1961
Същото мислех да пиша и аз, сорбата го ползвам от 3-4 години даже и за вино, не само за туршии.

Re: Натриев бензоат?

Публикувано: чет ное 27, 2014 3:06 pm
от pet.kan
и аз съм за сорбата
в консервната промишленост се ползва основно той
за прекъсване ферментация/консервация доза 1 г на 1 кг (продукт вкл.течността)