Страница 1 от 1

Кисели краставички "Корнишони"

Публикувано: нед окт 07, 2007 6:19 pm
от Стефан
Ето още една изпитана от мен рецепта:

Кисели краставички
/ за един буркан ОМНИЯ /
1 супена лъжица морска сол; 2 супени лъжици домашна ракия / над 50° /; малко копър.
Допълва се буркана с вода и се оставят на слънце.Разклащат се за разбъркване сутрин и вечер около 5 дни,след което се прибират в тъмно и хладно помещение/ мазе /.

Отбелязвам, че това не са мариновани, а кисели краставички. Стават много вкусни и хрупкави.

Публикувано: пет окт 12, 2007 7:51 pm
от scalpelo
Оцет ала бала няма ли?

Публикувано: пет окт 12, 2007 8:13 pm
от Стефан
НЯМА! Виж в съседната тема Мариновани краставички. Там има.

Публикувано: ср сеп 03, 2008 7:10 am
от myrchak
Стефан написа:
НЯМА! Виж в съседната тема Мариновани краставички. Там има.
е как слага няколко зелени зърна от грозде