Страница 1 от 4
Питане за пържоли
Публикувано: ср юни 18, 2008 10:20 am
от inkovsv
Здравейте на всички гастрономи.Предстои ми да правя купон.Решил съм да приготвя свински(котлети) и пилешки пържоли.Въпросът ми е да кажете как да ги приготвя ,та да станат крехки?
Публикувано: ср юни 18, 2008 11:13 am
от batman
1. Мариноваш месцата предварително
2. Печеш ги на барбекюто, но без да се препичат
3. Като се свалят от огъня се слагат в найлонова торбичка или плик.
Приятен апетит!
Публикувано: ср юни 18, 2008 11:42 am
от inkovsv
Мерси,но напиши по-подробно за мариноването?
Публикувано: ср юни 18, 2008 12:00 pm
от rusev
Аз мариновам в смес от 2-3 супени лъжици олио, пикантина или подобна подправка(тук се слага около половината пакетче за около 1,5-2кг. месо), 2-3 скилидки чесън, 100 гр. бяло вино(може и червено,но месото малко потъмнява), черрен пипер на вкус. Месото отлежава в тази марината около 3-4 часа в хладилника.
Публикувано: ср юни 18, 2008 1:25 pm
от Nini
Не е уточнено дали тези пържоли ще се пекът на скара или ще и ги печеш във фурната,но,ако искаш крехки,сочни и много вкусни пържоли ще ти кажа как аз ги приготвям от години и винаги са страхотни.
Намажи обилно пържолите с горчица.Нареди ги в тавата,сложи сол,масло ,бира и вода и печи до зачервяване.Съотношението вода/бира е 50%50.
Горчицата има много подправки и пържолите ги поемат.
Мариновала съм месо за скарата,но никога неможе да е така крехко както с горчица.
Да ти е сладко
А колко бира изпиваме с тях.......за това акциите на пивоварните никога няма да паднат.

Публикувано: ср юни 18, 2008 1:29 pm
от inkovsv
Пържолите ще се пекат на скара с дървени въглища.Всичко което пишете
важи ли и за пилешки пържоли от гърди?
Публикувано: ср юни 18, 2008 1:44 pm
от Nini
Да,и пилешките може да се направят с горчица.
Публикувано: ср юни 18, 2008 2:07 pm
от sspoko
Един познат работи като готвач ми е казвал че в маринатата за пилешките слага и малко кисело мляко и ги оставя поне една нощ да престоят в хладилника.
Публикувано: ср юни 18, 2008 2:38 pm
от n_a
Профи включване.
Марината с някакъв алкохол за крехкост и подправки за аромат. Няколко часа до цяла нощ. Топваш в олио с чер пипер и още сухи подправки по желание, непосредствено преди мятане на скарата. Тайната на добрата скара е честото обръщане.
Да ви е вкусно и приятно (ще се радваме на снимки
...... съобрази какъв алкохол ще ползваш, да не получи месото от него неудобен мирис и вкус. Класиката е бира или бяло вино.
Публикувано: ср юни 18, 2008 4:11 pm
от emil_v r
Изпих две бири само докато четох горните 3-4 поста, без мезе .
Ужас ..., ядат ми се пържоли пиперосани , но нема.