Страница 1 от 1

Обрахте ли джанките СЕЛЯНИ????

Публикувано: съб юли 04, 2009 5:50 pm
от stanimir62
колко захар и вода се слага на 120 л. бидон? :?

Публикувано: съб юли 04, 2009 6:04 pm
от emil_v r
Аз спец . , не ги обирам , и поне 100 кг си остават по земята .
Пия кайсиева :-D :-D

Иначе сипиии..., сипи им 10кг захар у една кофа вода .

Публикувано: съб юли 04, 2009 7:11 pm
от единак
1:3, захар:вода. Като оставяш 20-на см от ръба на бидона, защото като започне да ферментира се надига. Нали знаеш, че ако може без захар - най-добре?

Публикувано: съб юли 04, 2009 7:40 pm
от mitko414
единак написа:
1:3, захар:вода. Като оставяш 20-на см от ръба на бидона, защото като започне да ферментира се надига.
Точно така. Иначе колко килограма да сложиш решаваш сам, ако спазваш 1:3 може и 20 кг захар да сложиш, ще изкараш повече ракия, но ще удря на водка :) . Само от джанки, без захар, излиза около 5 литра ракия от 100 кг плод.
Ако ти е за първи път да вариш ракия, внимавай да не "изтървеш" материала, т.е. като ферментира веднага го вариш. Времето на ферментацията зависи от околната температура и количеството захар, което си сложил.
Етоедин добър форум по тези въпроси.

Публикувано: пон юли 06, 2009 7:37 am
от stanimir62
Благодаря на всички селяни.Аз смятам да набера окло тон но незнам колко захар щее нужно :?

Публикувано: пон юли 06, 2009 11:01 am
от hygro
Щом ще приготвяш цял тон, нека не ти се свидят 10-20лв. за един захаромер. Докарай пращината на 20% захарност след като си размачкал плода. Ако не знаеш началната захарност на джанките, можеш да оплескаш работата.

Като мачкаш, гледай да не се чупят костилките. На 2-3 ден, като се отдели месото, махни костилките. Сложи прясна мая.

:)

Публикувано: пон юли 06, 2009 12:40 pm
от sanders
Можеше още по-брутално да си именуваш темата хахааха

Публикувано: пон юли 06, 2009 6:04 pm
от emil_v r
Е- няма му нищо на заглавието , въпросът е че един селянин не може да зададе толкова елементарен въпрос.
Сега ще го проверим.

Станимир 62 , я отговори на какво място снася пуйката яйцата си ?

А- в гората
Б- в полога при кокошките
В - в гнездо от оборски тор
Г - в стар компютър

Публикувано: чет юли 09, 2009 9:36 pm
от stanimir62
mitko414 написа:
единак написа:
1:3, захар:вода. Като оставяш 20-на см от ръба на бидона, защото като започне да ферментира се надига.
Точно така. Иначе колко килограма да сложиш решаваш сам, ако спазваш 1:3 може и 20 кг захар да сложиш, ще изкараш повече ракия, но ще удря на водка :) . Само от джанки, без захар, излиза около 5 литра ракия от 100 кг плод.
Ако ти е за първи път да вариш ракия, внимавай да не "изтървеш" материала, т.е. като ферментира веднага го вариш. Времето на ферментацията зависи от околната температура и количеството захар, което си сложил.
Етоедин добър форум по тези въпроси.
Благодаря за саита които ми посочи. :?