Страница 1 от 1

Магданоз

Публикувано: пон ное 16, 2009 7:08 pm
от desss
гледала съм в доста списания малки саксии с подправки в кухнята, стои много красиво, пък и винаги имаш подръка. аз обаче босилеци и прочие силни подправки не ползвам, но бих си насяла магданоз. преди съм го правила в кофички от кисело мляко на терасата, ама нещо все не ми се получаваше
та знаете ли някоя тънкост при отглеждането на магданоз, искам от тоя къдравия. четох, че се сеят семената на дълбочина 2-2,5см., на разстояние няколко сантиметра...ама то в една малка саксия може ли да е само един корен :roll: аз все съм слагала по поне двайсетина семена, дали пък това не е било проблема, за да не ми се получава :? а при поливането има ли тънкост, в чинийката, или отгоре? и колко често? :roll:

Публикувано: пон ное 16, 2009 9:24 pm
от resco
Няма тънкости. АЗ съм си насадил в една саксия от обикновения магданоз, а в друга копър. Цяло лято си ги ползвам за салати и таратор и с учудване видях че дори сега докато е студено и е на терасата си расте. Само че докато покълват ги поливах с течна тор за листна маса. Расте по-бързо така! Забелязал съм че като са вътре по-бързо увяхват... но си зависи от много неща!
Дано съм помогнал!
И още нещо се сетих. Мои познати го берат и слагат в наелонови торбички, като изсмукват въздуха със сламка. после директно в камерата. И като го извадиш - бам в манджата и готово!
Сади се по преценка - моите съм ги сложил в средата на саксията горе долу, а поливането е на око - когато почнат да окапват като на снимката се полива - от горе от долу от дет можеш!

Публикувано: пон ное 16, 2009 10:56 pm
от desss
аха. а каква е тая течна тор, марка, нещо? безвредна е предполагам?

Публикувано: вт ное 17, 2009 7:32 am
от resco
Herba - Ferron Чешка, на производителя - Hu-Ben.