Страница 1 от 2

ВЪПРОСЧЕ?

Публикувано: чет апр 17, 2008 7:31 pm
от sspoko
Знае ли някой каква е тази гъба и дали е ядлива, преди време се опитвах да заразя тези пънчета с мицел от кладници но тази определено не е такава.[/img]

Публикувано: чет апр 17, 2008 7:35 pm
от Стефан
Попитай Justi, той е спеца по гъбите

Публикувано: чет апр 17, 2008 7:36 pm
от lyki
Това .[/img] определено не е гъба :lol:

Публикувано: чет апр 17, 2008 7:40 pm
от sspoko
Знам но нещо се омотах и не мога да кача снимката

Публикувано: чет апр 17, 2008 7:56 pm
от Стефан
lyki
това е спора. Ама и ти си зевзек :lol:

Публикувано: чет апр 17, 2008 10:03 pm
от masterval
sspoko,
Ако въпросът е сериозен, а не фотомонтажистки хумор, това като маска малко мяза на вид сърнела, или на горска печурка, но формата не е същата, а е и много рано за тях. Кладници съм срещал, но вече готови за мезе, това нещо е друго ...
Снимай това нещо след три дена (Ако въпросът е сериозен) и тогава ще я мислим. А дотогава не я яж, въпреки че гъбата ми мирише на вкусотия. Просто е прекалено рано за отровни, а до смъртоносните има още цели 3 -4 месеца. :-D :-D

Публикувано: пет апр 18, 2008 8:27 am
от sspoko
НЕ НЕ Е МОНТАЖ ДОВВЕЧЕРА ЩЕ КАЧА И СНИМКА И В ДРУГ РАКУРС. ОТДОЛО НЕ Е С ЛАМЕЛИ А С ТРЪБИЧКИ.

Публикувано: пет апр 18, 2008 11:22 pm
от masterval
Супер!!! Значи е наистина от Изтока гъбката. Тук имаме един вариант - сърнена рогачка. Но не съм чувал да расте по гнили пънове. Докато върху опаковката на един вид бързи спагети съм виждал много зловеща снимка на подобна на рогачката гъба - сигурно е тя (отгоре е оцветена почти в черно с остри надигнати люспи като гърбът на змей от Властелина.
Честито!!!
Самата рогачка е много ароматна и промишлена за дом.условия гъба :-D
Като настъпиш една, си набрал след това мезе за 15 човека от 5 кв.м.
Не затваряй темата!!!

Публикувано: съб апр 19, 2008 11:33 pm
от Bobivan
Гъбата се казва "Пъстърва"
http://imagesfrombulgaria.com/v/Mushroo ... squamosus/ :lol:

Публикувано: съб апр 19, 2008 11:39 pm
от masterval
Велико!!! Расте ли тази пъстърва свободно из България или наистина е докарана с цел култивирано отглеждане? Поне из книгите не съм я виждал.