Значи за това дали в момента има митница или не нямам идея наистина, преди поне минаваха и с митници не съм се разправял освен с един фотоапарат който беше подарък и познатите ни го бяха декларирали от канада 600 лв и за него ходих в митницата, другото ми е идвало в пощата.
Ами колеги китайските фрезери за парите си режат идеално значи с първата ми фреза имаше фрезери на скил заводските и си бях поръчал китайчета на 1/4 цанга еми не мога да си изкривя душата китайчетата по малко загряваха при един и същ диаметър на фрезера една скорост и сходен материал и работа. Преди време направих опит викам айде марково ще си зема отидох в една бг фирма(може и тека да е била не знам в лозенец) и си купих един прав фрезер 5мм отпред да мога да си правя канали за шперплат е фрезера прегоря за отрицателно време а струваше по спомен 25-40 лв някъде в тоя интервал. Ползвал съм фрезери на Вермонт (хамерикански) които пак бяха уж маркови от хубав материал еми и те дават фира относително бързо. За това за любителска работа 1/4 опашка и китайче да не ме е яд да го метна ебаси. Професионалистите да работят с 12-ки и 1/2 опашки. Верно кеф е да се работи с такива фрезери много мазно върви фрезер с опашка 8-ца спрямо 1/4 и 6мм амаа нема евтини фрезери. За това винаги модела на фрезата ми трябва да е с 1/4 цанга иначе не ми трябва

.
За китайските съм чувал че стоманата е презакалена и има опасност да се счупят свредла предполагам и фрезери за това носете очила.
И последно капете ги тия фрезери еле като се работи материал който се топи от нагряването. Това вайжи и за диска за циркуляра.
Аз имам разтвор спирт, веро(препарат за съдове) и цитрусова киселина 2/2/1 като покиснат в това пада сичко и после само леко смазване. С това даже успявам да си почистя задръстени шкурки за орбиталния шлайф

.