Сушене и бичене на орех
Публикувано: ср май 03, 2017 11:37 pm
Отварям нова тема, понеже казуса ми е малко по специфичен от изписаното до тук.
Имам орех който е рязан октомври месец миналата година. До този момент съхне на труп, включително с кората. Сега искам да го разбича, но в желанието си да извлека максимума от него, не знам точно как да го разбича и после как да и с какво да го намажа, че да избегна нацепването му. Половин година е съхнел на труп и сега смятам да го бича на 7 см ( че 7 на 3 става, но обратното не) и след това да му обеля кората.
Дайте съвет тези който сте бичили, че да не похабя дорвото.
Спазвайки максимата че за всеки сантиметър дебелина е необходимо 1 месец съхнене, това значи ли че ще е ок за работа след 7 месеца- имайки в предвид че е изкарал зимата на труп ( когато се режеше беше след сабирането на орехите - предполагам след като соковете са тръгнали надолу)
Имам орех който е рязан октомври месец миналата година. До този момент съхне на труп, включително с кората. Сега искам да го разбича, но в желанието си да извлека максимума от него, не знам точно как да го разбича и после как да и с какво да го намажа, че да избегна нацепването му. Половин година е съхнел на труп и сега смятам да го бича на 7 см ( че 7 на 3 става, но обратното не) и след това да му обеля кората.
Дайте съвет тези който сте бичили, че да не похабя дорвото.
Спазвайки максимата че за всеки сантиметър дебелина е необходимо 1 месец съхнене, това значи ли че ще е ок за работа след 7 месеца- имайки в предвид че е изкарал зимата на труп ( когато се режеше беше след сабирането на орехите - предполагам след като соковете са тръгнали надолу)