Страница 1 от 1

микровълнова-не топли равномерно

Публикувано: пон дек 02, 2013 9:15 pm
от klintan
Здравейте.Имам микровълнова Delonghi perfecto MW345 -проблема е че затопля храната много ама много неравномерно.Чинията с храна се върти какъв може да е проблема.

Re: микровълнова-не топли равномерно

Публикувано: пон дек 02, 2013 11:05 pm
от fox_vt
Ползвай по ниска степен на мощност и повече време .

Re: микровълнова-не топли равномерно

Публикувано: вт дек 03, 2013 11:49 am
от miroton
Чинията не я слагай в средата на микровълновата.

Re: микровълнова-не топли равномерно

Публикувано: вт дек 03, 2013 12:16 pm
от Тани
fox_vt написа:
Ползвай по ниска степен на мощност и повече време .
+1

Ако храната не е течна и не позволява след затоплянето да я разбъркаш, прецени мощността така, че количеството да се загрее за 3 или повече минути! При мен за порция, това означава 500W и три минути!

Re: микровълнова-не топли равномерно

Публикувано: вт дек 03, 2013 12:39 pm
от fox_vt
Аз на моята е в проценти през 10 като почва от 10% до 100%.Ако я пусна на 100% при не течна храна обикновенно се получават експлозии от различни продукти в манджата и съответно вътре става :axe: .Затова я пускам на 50-60% за по дълго време за да може храната да се стопли отвътре посредством естествена топлопроводност,иначе отвън пари а отвътре е студена.

Re: микровълнова-не топли равномерно

Публикувано: вт дек 03, 2013 1:30 pm
от Тани
Моята е около 1000 вата, така че говорим за едно и също :partyman:

Re: микровълнова-не топли равномерно

Публикувано: ср дек 04, 2013 1:57 am
от Subsa
Смени съда за затопляне :!:

Re: микровълнова-не топли равномерно

Публикувано: ср дек 04, 2013 10:15 am
от lov
Това последното ме посети че много хора ползват съдове които не трябва да се ползват в микровълновите фурни или поне не знаят че има такива. Елементарния тест дали еди съд е приложим е като се сложи само той и се пусне за около минута. Ако е годен за такава употреба той не би трябвало изобщо да се е нагрял. Допустимо е едва леко затопляне.
Гювечета и тем подобни съдове от керамика поглъщат енергията и храната остава студена. Не че не може да се ползват примерно да си стъкнем една манджа в тях но вече си е класическо готвене.
Има и такива съдове за микровълнови които да се нагряват но у нас не съм виждал да се продават. Единствено се сещам за подложките които се намират в кутиите със замразени пици за микровълнови печки. Тази подложка е предвидена да се загрее така че да опече тестото и да си прилича на нормално изпечена както във фурна.