Монтаж, топло и звукоизолации.
Onq
Целта ми е изолация на нискочестотен постоянен шум(бучене),предаващ се по конструкцията на сградата,източниците са много-климатични тела,големи UPS-и монтирани директно за стените,газови помпи,да добавим и некачественото строителство.
Планът ми е изработка на панели който ще се състоят от гумирана дървена рамка,каменна вата с плътност 75кг/м2 дебелина 6см,звукоизолираща мембрана с дебелина 5мм от двете страни,качествата на мебраната ги дават-67 дб. изолация на звуков шум,20 дб,ударен шум.Между панелите и между панелите и съседните стени съответно ще има звукоизолационни ленти.
За монирането на панелите се чудя дали дирекно към стената със пластмасови шипове през антивибрационни тампони,без кострукция,струва ми се по-ефективно.
С такива панели смятам да изолирам стените и тавана,за пода ще се спра на решение с готови подови панели и мембрана,избрах направени панели,защото вариантите-готови панели и метална конструкция с вата не ми се струват по ефективни решения за стените и тавана.За вратите не ми е проблем да се направат шумоизолирани врати,съответно с мониране на касата съобразено с шумоизолация.
От дограма не разбирам,но имам спомени че има немска 5-камерна с троен стъклопакет и ''по-друго'' мониране пак съобразено с щумоизолация.
Та въпросът ми е дали такова цялостно решение,ще има ефект срещу нискочестотния шум?
Onq
Да разирам ли че е невъзможно?Говорим за нискочестотен постоянен шум,който май наистина е най труден
pakumba - специалист
Това, което си намислил, ще ти излезе страшна сума. За да е ефективно, трябва да направиш кутия в кутията навсякъде, което първо както казах е скъпо, ще ти лапне доста място.
За мен решението е всички да си сложат тампони на климатиците и на другите подобни закачени на стените. Особено ако някой закачи арматура с дюбел, е тогава е много гадно.
preslav - майстор
Собствениците на климатици и UPS-си изобщо не им пука за твоя проблем и няма сами да си сложат тампони, но може и да се съгласят ти да купиш и монтираш тампоните - предполагам ще ти е в пъти по-евтино от замислените изолации.
Акустиката си е цяла наука и наизуст никой няма да ти предложи адекватно решение на проблема, но макар и доста футуристично да звучи съм срещал информация за шумозаглушители от типа микрофон-усилвател-високоговорител - поразходи се из нета за подобни решения.
radius - майстор
Това последното е по-скоро теоретично, че ако пуснеш сигнал в противофаза ще се елиминират. В затворения обем всичко излъчва и няма как да го направиш с говорители, които все пак ще са фиксирани някъде.
Това да изоличаш НЧ шум си е загубена кауза.
plamen6703 - майстор
Ти да видиш, човек, който си поставя дистанционното за климатика в хладилника, почнал и той да разбира от техника и изолация на нискочестотен шум :cool: :partyman:
radius - майстор
:lol: Ко да правиш, девалвация ( може да отвориш речника, няма да се види).
Ти пак много помогна.
muhala - майстор
Имаш ли гипскартон в жилището ?

Виж моите ходения по мъките докато разбера причината: Силен брум.

Тема "Изолация на нискочестотен шум" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: