Страница 1 от 2

Монтаж на повригащ механизъм за матрак?

Публикувано: чет юли 15, 2010 10:01 am
от Liubo3
Привет колеги.При всеки монтаж на такъв механизъм правя проба монтирам и НЕ записвам как съм го монтирал.....
Конкретно ме интересува отстоянието между задната страна на механизма и задната табла.Време е да се направи нещо като шаблон мисля :)
Очаквам да споделите опита си.Благодаря.

Публикувано: чет юли 15, 2010 12:12 pm
от shadowman
Ся и аз ще правя едно, моето е на същия принцип ама ся по памет не помня, ако не си на зор тия дни ще ти кажа, ако ли пък нямаш време го прави на сухо, махаш амортисйора и хващаш механизма с малки винтове и така докато нацелиш размера.

Публикувано: чет юли 15, 2010 2:44 pm
от Liubo3
То че ще го монтирам така ми е ясно.
Яд ме е обаче що не съм спретнал шаблон за този механизъм до сега.За другия ще гледам да съм си направил шаблона и да не губя време с монтажа...

Публикувано: пет юли 16, 2010 6:59 am
от шоп
Без да претендирам, че имам голям опит, онзи ден монтирах мехънизъм на спалнята си с два амортисьора по 1200 N и по усети ги монтирах на 250 мм от задната част на таблата. Получи се, но предполагам има различни механизми на различни производители и едва ли един шаблон ще е универсален. Просто извадих късмет, а преди това бях прочел някаде в нета упътване на произвоител за тези 250 мм.

Публикувано: пет юли 16, 2010 8:37 am
от Liubo3
Монтирам само един механизъм и той е този същия.Явно е че не ти е пристъргвал матрака при отваряне в предната табла......?
Аз винаги ги монтирам възможно най назад понеже мислех че изхфърлянето ще причини посочения по горе проблем.Инфото ти ми е ценно и благодаря за него.

Публикувано: пон юли 19, 2010 12:30 pm
от шоп
За да съм честен имаше едно такова дребно пристръгване, но с флекса и с едра щкурка изпилих 3-4 мм и се оправи.Скоро ще пусна снимки в темата ми.

ето обещаните снимки
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 1&start=60

Публикувано: нед авг 08, 2010 11:13 pm
от Liubo3
Монтажа на спалнята днес го приключих а най важното е че си направих най сетне шаблон за монтаж на механизма :wink:
Когато имам време ще кача снимка с размери която може би ще бъде от ползна и на някой колеги.До тогава, ето едно ново легълце от мене...

http://liubo2.snimka.bg/advertising/kuh ... 3.20010110

Публикувано: пон авг 09, 2010 7:02 am
от sasooooooooo
Колко излезе тази спалня без матрака? При мен удари 1500. Имам същите мебели - легло, скрин, гардероб и две шкафчета.

Публикувано: пон авг 09, 2010 7:16 am
от shadowman
Любо, и аз го правя горе-долу така тия легла, но вътрешната кутуя я удебелявам за да стаме по-тежка спалнята и за да може матрака да легне на повече площ, не я деля на 3 а на две и по дължина защото дали еднолицев матрак или подматрачна скара по средата имат греда и като сложа деляща по дължина гредата ляга точно там. Намери си начин за вдиганве на матрака щото така както си го направил е трдно, педполама защипваш матрака и го вдигаш. Аз хващам челна дъска за матрака с която го вдигам. В гардероба с двата лоста няма нужда от рафт по средата щото на хората ще им е трудно да видят какво има закачено, трябва да се навеждат, с две думи е трудно за обслужване (ся може да си искал да спънеш гардероба).

Публикувано: пон авг 09, 2010 8:16 am
от Liubo3
Леглото е консруирано за еднолицев матрак и надлъжните делители съвпадат със надлъжните делители на матрака :)
Относно подматрачната рамка, нея не я препоръчвам на никой понеже след време се разскъцва а и пласмасовите ламели (държачите) са си чупливи.За закрепянето на матрака може да те изненадам но го закрепих за няма и 10 минути и то със настройката.Делителя на гардероба наистина съм го сложил за да го спъна понеже е 2300мм висок и смятам че е необходим а и не обичам да ми се обаждат за рекламации :wink:
Цената на комплекта е 1300-лв с доставката и монтажа.