Страница 1 от 1
месинг
Публикувано: нед окт 16, 2011 3:08 pm
от bojin1
Здравейте,не разбирам от леене на метали, но прочетох че месингът е сплав от мед и цинк и се запитах как да се раздели на мед и цинк.Тоест ако имаме месингова гайка например как да отделим медта и (oт) цинка,с каква обработка? Моля за детайлно обяснение .
Re: месинг
Публикувано: нед окт 16, 2011 3:18 pm
от torbalan
шегуваш се, нали?
ако ти трябват мет и/или цинк - далеч по-лесно и евтино ще бъде да си ги купиш чисти...
Re: месинг
Публикувано: нед окт 16, 2011 3:30 pm
от bojin1
torbalan написа:шегуваш се, нали?
ако ти трябват мет и/или цинк - далеч по-лесно и евтино ще бъде да си ги купиш чисти...
Не се шегувам ,просто искам да си изясня начина на разделяне на месинг на меД и цинк.Евтиното решение засега не ме интересува.
Re: месинг
Публикувано: вт окт 18, 2011 4:25 pm
от ieiei
Сигурно има начин,но в домашни условия ще извадиш по-лесно захарта от кафето.
Re: месинг
Публикувано: вт окт 18, 2011 6:33 pm
от ZMeyGorianin
Цинково покритие се отстранява с киселина. Но при тебе няма покритие, а сплав. Не виждам друг начин на разделяне освен претопяване. Двата хим. елемента са с различно специфично тегло и би трябвало да се разделят в течната форма. Но това е "дълга и широка работа" /само теоретично!
Re: месинг
Публикувано: вт окт 18, 2011 7:21 pm
от RABATA
bojin1 написа:Здравейте,не разбирам от леене на метали, но прочетох че месингът е сплав от мед и цинк и се запитах как да се раздели на мед и цинк.Тоест ако имаме месингова гайка например как да отделим медта и (oт) цинка,с каква обработка? Моля за детайлно обяснение .
Вариш в тенджера под налягане 8-9 часа и готово!
Re: месинг
Публикувано: вт окт 18, 2011 8:20 pm
от bojin1
RABATA написа:bojin1 написа:Здравейте,не разбирам от леене на метали, но прочетох че месингът е сплав от мед и цинк и се запитах как да се раздели на мед и цинк.Тоест ако имаме месингова гайка например как да отделим медта и (oт) цинка,с каква обработка? Моля за детайлно обяснение .
Вариш в тенджера под налягане 8-9 часа и готово!
?????????..........
Re: месинг
Публикувано: вт окт 18, 2011 8:23 pm
от kabel96
Аз съм пробвал и 9 часа бяха малко,трябва към 15-16 часа.Става по добре с старите руски тенджери.
Re: месинг
Публикувано: вт окт 18, 2011 9:04 pm
от agj
А подправки в тенджерата слагат ли се ?

Re: месинг
Публикувано: вт окт 18, 2011 9:30 pm
от valkovv
kabel96 написа:Аз съм пробвал и 9 часа бяха малко,трябва към 15-16 часа.Става по добре с старите руски тенджери.
Колега,
Моля споделете в какъв разтвор става варенето и на каква степен е котлона.
Благодаря предварително!