Страница 1 от 3

Миялна Electrolux не източва

Публикувано: нед юни 02, 2019 10:27 am
от brpraziel
Здравейте колеги,

Мъча една миялна Electrolux вече месец и нещо.Проблема се върти около източването и по точно че не източва докрай и блокира на тази функция.Разглобих я на макс всичко изглежда и функционира като ново.Сглабям работи 1 седмица и пак същото някои път не източва въобще прелива и включва ключето за наводнения (пак разглабям чистя пак работи 1 седмица ).Маркучи,филтри чисти няма запушено,мотора за източване работи.2 препарата за почистване на канали съм налял в канала в който се източва с идеята че тои е запушен и там е проблема, но пак така.Диода на картинката индикира грешките досега е светил така 2 пресвяткания = Не може да източи(разглабям => чистя => работи), 3 пресвяткания = Включено авариино ключе за преливане (разглабям => чистя => работи)(прелива от пълнене иначе всички уплътнения са нови) И се въртя в този кръг.Някои ако ме насочи дали не е някои сензор да сменя или нещо друго мерси.

Re: Миялна Electrolux не източва

Публикувано: нед юни 02, 2019 11:14 am
от zz_stefanov
Сензор ще да е или веригата му до и на платката.
Предполагам този който следи дали е останала вода в легенчето долу.
Ако няма инфо и нямаш опит с това, по добре сервиз.

Re: Миялна Electrolux не източва

Публикувано: нед юни 02, 2019 11:33 am
от plamen6703
нед юни 02, 2019 10:27 ambrpraziel написа:
2 препарата за почистване на канали съм налял в канала в който се източва с идеята че тои е запушен и там е проблема, но пак така.
Много вероятно е проблема да е точно там, където си чистил с два препарата - канала. Опитай да го почистиш със спирала да видиш какъв ще е резултата.
В сервизи ще те "претупат" с ремонта и ще се видиш в чудо да правиш рекламации след това. Отхвърли нещата едно по едно, като се подсигуриш с канала да е добре проходим и след това почистването на миялната.
Въпроса е да не претупваш нещата и да не си слагаш сам "шапката" като мислиш, че нещо си го проверил и няма проблем, а точно там да е проблема.
Успех! :partyman:

Re: Миялна Electrolux не източва

Публикувано: нед юни 02, 2019 11:40 am
от zz_stefanov
Да, но не е казал че му прелива от канала.
трябва да е включен в сифон и стегнат с лентова скоба за да не прелее от там.

Re: Миялна Electrolux не източва

Публикувано: нед юни 02, 2019 11:44 am
от plamen6703
Изобщо не е задължително да прелива канала, че да създаде проблем на миялната.

Re: Миялна Electrolux не източва

Публикувано: нед юни 02, 2019 2:02 pm
от avasell
Според мен е проблем в управляващия модул и вероятно или него трябва да смениш... или миялната.

Re: Миялна Electrolux не източва

Публикувано: нед юни 02, 2019 4:02 pm
от turbocharged
При такъв проблем при мен беше застанало счупено стъкло в дренажната помпа. Помпата върти, но не може да изхвърли цялата вода. Дренажната помпа има капаче което се маха и може да се почисти лопатката на помпата и възвратния клапан. Моята съдомиялна е Миеле, но като гледам от клипа който намерих конструкцията на помпата е подобна.

Re: Миялна Electrolux не източва

Публикувано: нед юни 02, 2019 4:26 pm
от preslav
Не съм се занимавал с битови съдомиялни, но предполагам никой не си е играл да открива топлата вода. Освен предположението, че в помпата има заседнало чуждо тяло, трябва да се провери целостта на сигналните тръбички, които отиват от ваната до нивомерите - обикновено се напукват в местата на свързването с ваната или самия нивомер, от там нивомерът не следи правилно за нивото и изключва източването по-рано или пълни вода до преливане.

Re: Миялна Electrolux не източва

Публикувано: пон юни 03, 2019 8:27 am
от brpraziel
Свалих мотора за източване чисто е перката се върти без проблем.Напълних миялната с вода ръчно и ръчно активирах ключето за преливане мотора върви и източва до дупка без проблем свалих всички маркучи и ги продухах с вода под налягане чисти са ,ел връзките са ок,уплатненията също клапъна които предотвратява връщане на вода в миялната също е ок .Сензорите незнам как да ги тествам никъде няма поплавък които да спира пълненето или поне аз не го виждам.А и преливането досега се е получавала само ако напулни с вода и откаже да източи рестартирам я и почва пак да пулни и прелее.Ще пробвам да я оставя да се източва в една кофа вместо в канала така ще сум сигурен че няма препядствия.

Re: Миялна Electrolux не източва

Публикувано: пон юни 03, 2019 2:56 pm
от zz_stefanov
Като те чета, миялната приема, че е без вода и разрешава следващо пълнене. Пак или е сензор (ако има такъв), ако няма такъв сензор помпата понякога не изпълнява изпразването, причината може дае в комутационен елемент който я управлява (реле или семистор). Не бих се очудил и лоша спойка на същия.